Toinen Raision rikkoutuneista vesiputkista saatu korjattua - ensimmäiset vesinäytteiden tulokset valmistuvat tiistai-iltana

Veden riittävyys on tällä hetkellä turvattu, mutta käyttörajoitus ja keittokehotus ovat yhä voimassa.

Putkirikko
Putkirikko on tapahtunut Turun kehätien varrella Raisiossa. Vettä on valunut maahan paljon.
Kimmo Gustafsson / Yle

Raision ja Naantalin vedenjakeluhäiriön aiheuttaneen hajonneen liitoksen korjaustyöt ovat edenneet Turun Seudun Veden liitostyömaalla. Runkolinjassa on kaksi putkea, joista ensimmäinen on saatu korjattua. Putkea ei saada käyttöön ennen kuin se on puhdistettu.

Ensimmäiset vesinäytteet verkostosta toimitettiin laboratorioon maanantai-iltana. Niistä saadaan tulokset tiistai-iltana.

Vedenkeittokehotuksen purkaminen vaatii kuitenkin kahdet puhtaat näytteet. Veden riittävyys on tällä hetkellä turvattu kahden korvaavan linjan voimin, mutta käyttörajoitus ja keittokehotus ovat yhä voimassa.

Juomavettä voi hakea omiin kanistereihin

Naantalissa avautui vedenjakelupisteitä jo maanantaina. Ne ovat Naantalissa terveyskeskuksen parkkipaikalla, Aurinkosäätiön pihalla sekä Puistotiellä. Rymättylässä vettä jaetaan Katavakodin pihalla sekä torilla, ja Merimaskussa Osuuspankin pihalla.

Raisiossa ensimmäinen vedenjakelupiste saatiin avattua terveyskeskussairaalan pihalle tiistaina puolen päivän jälkeen. Vedenjakelupiste on tulossa tiistai-iltapäivän aikana vielä ainakin kirjaston pihalle.

Raision ja Naantalin kaupungin palvelut toimivat normaalisti, paitsi suun terveydenhuollon osalta, joka palvelee rajoitetusti.

Lisätty kello 13.25 tiedot vedenjakelupisteistä Naantalissa ja Raisiossa.

Lue lisää:

Raision ja Naantalin laajan vedenjakeluhäiriön vaikutukset näkyvät jo terveydenhuollossa – kauppojen hyllyt tyhjentyneet pullovedestä

Raision ja Naantalin laaja vedenjakeluhäiriö ulottuu nyt myös lähikuntiin – putkirikko koskettaa tukalassa helteessä jo 55 000 ihmistä