Euroalueen talouskasvu hidastui toisella vuosineljänneksellä

Eurostatin ennakkoarvion mukaan euroalueen vuotuinen hintojen nousu eli inflaatio oli heinäkuussa 2,1 prosenttia.

Euroalueen talous
Kahdenkymmenen euron seteleitä.
Henrietta Hassinen / Yle

Euroalueen talouskasvu vaimeni hieman vuoden toisella neljänneksellä.

Talous kasvoi 0,3 prosenttia edellisestä neljänneksestä, kun vuoden kolmen ensimmäisen kuukauden kasvu oli 0,4 prosenttia. Koko EU:n kasvu oli edelleen 0,4 prosentin vauhdissa kevätkesällä. Luvut ovat EU:n tilastovirasto Eurostatin. (siirryt toiseen palveluun)

Viime vuoden vastaavaan aikaan verrattuna euroalue on 2,1 prosentin kasvussa ja koko EU 2,2 prosentin. Tammi–maaliskuun kasvuluvut olivat 2,5 prosentin tuntumassa.

Talouskasvun heikkenemisen syynä pidetään kasvanutta uhkaa kauppasodasta Yhdysvaltain kanssa. Kauppasota heikentäisi euroalueen vientiä.

Euroopan keskuspankin pääjohtajan Mario Draghin arvion mukaan talous ei ole matkalla taantumaan, vaan kyse on pikemminkin siitä, että viime vuoden kasvuvauhti – 0,7 prosenttia sekä toiseksi viimeisellä että viimeisellä neljänneksellä – oli poikkeuksellisen kova.

Eurostatin ennakkoarvion mukaan euroalueen hintojen nousu eli inflaatio oli heinäkuussa 2,1 prosentin tasolla. Euroopan keskuspankki pyrkii pitämään inflaation noin kahdessa prosentissa.

Euroalueen työttömyysprosentti oli kesäkuussa 8,3.