Lappilaismetsurit työskentelevät kellon ympäri Ruotsin metsäpalojen sammutustöissä

Metsurit ovat etsineet ja sammuttaneet palopesäkkeitä noin tuhannen hehtaarin kokoiselta alueelta.

metsäpalot
Ruotsin metsäpaloja on sammuttamassa kymmenen lappilaismetsuria.
Lapin metsäpalveluiden metsurit ovat urakoineet kellon ympäri jälkisammutustöissä.Juhani Aska

Ruotsin metsäpalojen jälkisammutustöihin osallistuu kymmenisen lappilaista metsuria. He ovat sammuttaneet viikon ajan metsäyhtiö Stora Enson sekä yksityisten omistajien metsiä Keski-Ruotsissa Svegissä.

Lapin metsäpalveluiden metsurit ovat urakoineet 12-13 -tuntisia päiviä noin tuhannen hehtaarin paloalueen jälkisammutustöissä. Käytännössä työ on sisältänyt alueella kävelyä ja palopesäkkeiden etsimistä sekä sammuttamista. Majoitus, ruokailu ja ensiapu on metsuri Arto Tuiskun mukaan hyvin järjestetty eikä unta ole tarvinnut iltaisin odotella.

Lapin metsäpalveluiden yrittäjä Risto Kelloniemen mukaan osa kotimaan työmaista lopetettiin sammutustöiden ajaksi.

– Tuntui olevan akuutti homma ja siihen tuntui olevan halukkuutta, Kelloniemi perustelee työntekijöidensä lähettämistä Ruotsiin.

Ruotsin metsäpaloja on sammuttamassa kymmenen lappilaismetsuria.
Metsurit ovat sammuttaneet viikon ajan metsää Keski-Ruotsissa Svegissä.Juhani Aska

Lappilaismetsurit palaavat kotimaahan todennäköisesti keskiviikkona. Vielä viikonloppuna luultiin, että alueelle lähtisi toinen joukko metsureita jatkamaan jälkisammutusta, mutta vesisateet tulivat sammuttajien avuksi.

Palopesäkkeet on sammutettu, mutta alueelle jää vielä päivystämään ruotsalaisia. Arto Tuiskun silmien edessä aukeaa musta, totaalisesti palanut maisema. Ensimmäiset pikkulinnut kuitenkin lentelevät jo palaneissa puissa.