Hyppää sisältöön

Supermarsu-lastenelokuva palkittiin Italiassa – "Ympäristöasioista kannattaa kertoa hienovaraisesti, eikä saarnaten"

Giffonin elokuvafestivaali on maailman vanhimpia ja arvostetuimpia lastenelokuvafestivaaleja.

Emilian äitiä esittää Essi Hellén. Kuva: Tommi Hynynen

Suomalainen lastenelokuva Supermarsu on voittanut Italiassa Giffonin Dziffoonin kansainvälisen lastenelokuvafestivaalin parhaan ympäristöaiheisen elokuvan palkinnon.

Giffonin elokuvafestivaali on maailman vanhimpia ja arvostetuimpia lastenelokuvafestivaaleja. Vesi oli yksi Giffonin tämän vuoden kilpailusarjan teemoista ja on tärkeässä roolissa myös Supermarsu-elokuvassa.

Tuomaristo piti Joona Tenan ohjaamaa elokuvaa hyvin modernina tarinana, jossa ympäristön puolesta taisteleminen tekee lapsesta entistä vahvemman.

Supermarsu kertoo alakouluikäisestä Emiliasta, joka huomaa omaavansa lemmikkimarsunsa pureman jälkeen salaisia supervoimia. Supervoimille tulee käyttöä, kun Supermarsua pyydetään auttamaan silakoita ja pelastamaan saastunut Itämeri.

Kirjailija Paula Noronen. Kuva: Yle

Elokuva perustuu vuoden 2009 Finlandia-junior -ehdokaskirjaan Emilian päiväkirja – Supermarsu pelastaa silakat. Kirjailija ja elokuvan käsikirjoittaja Paula Noronen uskoo, että tärkeistä asioista on tehokkainta kertoa välttäen sormi pystyssä -asennetta.

– Ympäristöasioista kannattaa kertoa hienovaraisesti, eikä saarnaten. Elokuvassa ja kirjassa ympäristöteemaa lähestytään seikkailun kautta – kivasti ja huumorin kautta.

Supermarsu-elokuvan toisen osan työstäminen on jo aloitettu. Suursuosion saanut kirjasarjakin saa jatkoa.

– Rohkeusteemalla jatketaan. Kesäloma on pidetty ja kirjoittaminen alkaa taas, kertoo Noronen.

Lue lisää: