1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Keski-Afrikan tasavalta

Kolme venäläistä journalistia tapettiin Keski-Afrikan tasavallassa

Miehet surmattiin ilmeisesti väijytyksessä, tekijöistä ei ole tietoa.

Kuva: Yle Uutisgrafiikka

Kolme venäläistä on surmattu Keski-Afrikan tasavallassa, kertovat maan turvallisuuslähteet tiistaina. Venäjän tiedotusvälineiden mukaan surmatut ovat tv-toimittaja, kuvaaja ja tuottaja. Heidän ruumiinsa löydettiin Sibutin kaupungin läheltä.

Toimittaja oli kokenut sotakirjeenvaihtaja Orhan Jemal. Hän oli muun muassa haavoittunut Syyriassa. Kuvaaja Kiril Radzhenko oli saanut dokumenteistaan useita palkintoja.

Uutistoimisto Reutersin haastattelema Sibutin kaupunginjohtaja Henri Depele sanoo, että venäläisten autonkuljettaja jäi henkiin. Kuljettajan mukaan pensaikosta ilmestyneet miehet ampuivat autoa, ja journalistit kuolivat heti.

Tarkempaa tietoa siitä, mitä venäläiset olivat Keski-Afrikan tasavallassa tekemässä, ei ole. Venäläisen RT-kanavan mukaan (siirryt toiseen palveluun) he ovat saattaaneet olla tekemässä ohjelmaa maassa toimivista venäläisistä palkkasotilaista.

Keski-Afrikka on kärsinyt viisi vuotta jatkuvista levottomuuksista, ja maan nykyhallitus valvoo vain pääkaupunkia. Muualla maassa toimivat erilaiset sotilas- ja rosvojoukot.

Keski-Afrikan tasavalta on yksi maailman köyhimpiä valtioita. Siellä on kuitenkin arvokkaita luonnonvaroja kuten uraania.