1. yle.fi
  2. Uutiset

Molemmat Raision rikkoutuneista vesiputkista saatu korjattua – "Luulisin, että perjantaina meillä olisi puhtaat paperit"

Raision ja Naantalin vedenjakeluhäiriö on koskettanut 55 000 ihmistä. Veden käyttörajoitus ja keittokehotus ovat yhä voimassa.

Kotimaan uutiset
Natalja Suotula-Gröndahl hakemassa vettä Naantalin terveysaseman pihalle vedenjakeluhäiriöiden takia tuodusta vedenjakelupisteestä 31. heinäkuuta.
Natalja Suotula-Gröndahl hakemassa vettä Naantalin terveysaseman pihalle vedenjakeluhäiriöiden takia tuodusta vedenjakelupisteestä 31. heinäkuuta.Roni Lehti / Lehtikuva

Molemmat Raision rikkoutuneista vesiputkista on saatu viimein korjattua. Asian vahvisti Ylelle Turun Seudun Veden toimitusjohtaja Aki Artimo.

– Kuluneen yön aikana toinenkin putki saatiin kunnostettua. Molempien putkien desinfiointi alkaa tänään. Tämän jälkeen otetaan vesinäytteet, joiden pitää olla täysin puhtaat. Vedenjakelun palauttamista harkitaan sen jälkeen, kertoo Artimo.

– Luulisin, että perjantaina meillä olisi puhtaat paperit mikrobiologisen laadun osalta. Sen jälkeen putkista voitaisiin alkaa tuottamaan normaalisti vettä Naantalin ja Raision suuntaan, avaa Artimo tulevia päiviä.

Raision ja Naantalin vedenjakeluhäiriön aiheuttaneen hajonneen liitoksen korjaustyöt alkoivat edetä tiistaina, kun toinen rikkoutuneista vesiputkista saatiin korjattua.

Vedenjakelupisteitä avattu tiuhaan

Raision Veden vedenjakelupisteet on avattu Raision kirjaston ja terveyskeskussairaalan pihoille sekä Tikanmaan koulua vastapäätä sijaitsevalle kentälle.

Myös kauppakeskus Mylly on avannut asiakaskäyttöön kaksi pienimuotoisempaa vesipistettä. Toinen Myllyn vesipisteistä sijaitsee Prisman sisäänkäynnin luona ja toinen uuden sisäänkäynnin.

Vesipisteistä voi hakea juomavettä omiin astioihin. Noutovettä ei tarvitse keittää.

Hanavettä on tällä hetkellä saatavilla riittävästi, mutta sitä tulee käyttää maltillisesti. Juomavettä ja ruuanlaittoon käytettävää vettä tulee keittää noin 5-10 minuuttia.

Kotihoito helpottaa ikäihmisten vesiongelmaa

Naantalilaiset ikäihmiset voivat puolestaan ottaa vesiongelmissa häiriön aikana yhteyttä Naantalin kotihoitoon.

Kaupunki tiedottaa, että myös ikäihmisten omaiset ja läheiset voivat pyytää apua ikäihmisen puolesta.

Raision ja Naantalin vesijohtoverkostosta otetut ensimmäiset vesinäytteet ovat puhtaat. Alueella on vesijohtoveden keittokehotus maanantaina rikkoontuneen runkolinjaliitoksen seurauksena.

Putkirikko on tapahtunut Turun kehätien varrella Raisiossa. Vettä on valunut maahan paljon.
Kimmo Gustafsson / Yle
Lue seuraavaksi