Keski-Pohjanmaan liitto voi päästä myöntämään EU-rahaa taas syksyllä

Liitto menetti EU:n projektirahojen myöntämisvaltuudet keväällä.

Keski-Pohjanmaa
Keski-Pohjanmaan liiton julkisivu.
Kalle Niskala / Yle

Ministeriön edustajat tekevät alkusyksystä jälleen valvonta- ja ohjauskäynnin liittoon. Tuolloin päätetään, saako liitto takaisin EU:n projektirahojen myöntämisvaltuudet, jotka siltä otettiin pois keväällä muun muassa kirjaamisvirheiden ja henkilöristiriitojen vuoksi.

Työ- ja elinkeinoministeriön sekä liiton välisessä tapaamisessa heinäkuussa sovittiin toimenpiteistä, joilla maakuntaliitto parantaa toimintaansa.

Ministeriö havaitsi keväällä puutteita esimerkiksi hankekirjauksissa. Kymmenessä hankkeessa 40:stä ei ollut kirjattu kaikkia hankkeiden sisäisiä muutoksia tietojärjestelmiin.

TEM peri takaisin liiton jo jakamia EU-rahoja noin 200 000 euron edestä. Esimerkiksi ammattikorkeakoulu Centria joutui maksamaan maakuntaliiton virheistä yli 125 000 euroa.

Myöntämisvaltuudet piti alun perin palauttaa jo keväällä.

Ministeriön tarkastajat ovat tehneet muun muassa perusteellisia haastatteluja liiton henkilökunnalle ja osalle luottamusmiehiä. Ministeriön tarkastusten aikana maakuntajohtaja Jukka Ylikarjula irtisanoutui ja hänen tilalleen valittiin sijainen.

Lisää aiheesta:

Keski-Pohjanmaan maakuntajohtaja irtisanoutui tehtävästään – taustalla johtamisen ristiriidat ja luottamuspula

Keski-Pohjanmaan liiton vastuuvapaudesta päätös vasta syksyllä – "Epäkohtiin on tartuttu todella jämäkästi"

"Maakuntaliiton johtamisessa on ongelmia" – Keski-Pohjanmaan liitto saa kovaa kritiikkiä myös huonosta työilmapiiristä ja asioiden vetkuttelusta

EU-tukisotkuissa ryvettynyt Keski-Pohjanmaan liitto tekee korjausliikkeitä: "Liitto on toimintakykyinen, mutta työtehtäviin voi tulla viilauksia"

Ministeriö sulki maakuntaliiton rahahanat – liitto ei noudattanut ohjeita ja kärsii huonosta työilmapiiristä

Ammattikorkeakoulu joutuu maksamaan maakuntaliiton virheestä: "Emme ole tehneet mitään väärin"

Ministeriö otti Keski-Pohjanmaan liiton erityistarkkailuun: syynä epäselvät hankekirjaukset