Herätys: SAS perunut satoja lentoja, hirvivaroitukset eivät ole turhia, Lapissa helle jo helpottaa

Lue tästä päivän puheenaiheet lyhyesti. Voit säätää Uutisvahdissa Herätys-ilmoituksia asetuksista.

Aamukooste
SAS:n kone ilmassa.
Javier Garcia / AOP

SAS:n asiakkaat hermostuivat sadoista perutuista lennoista

Lentoyhtiö SAS on kesän aikana joutunut perumaan noin 700 lentoa. Sadat matkustajat ovat raivoissaan jouduttuaan odottamaan lentoa useita päiviä. Kerromme artikkelissamme vaikeisiin tilanteisiin joutuneista matkustajista. Yhtiön toimitusjohtaja kertoo, mistä lentojen peruutukset ovat johtuneet.

Asiantuntija kertoo, miksi hirvivaarakyltti kannattaa ottaa tosissaan

Hirvistä varoittavaan liikennemerkkiin ei kannata suhtautua olankohautuksella. Liikenneviraston liikenneturvallisuusasiantuntijan mukaan riski joutua hirvieläinonnettomuuteen on selvästi suurempi niillä tieosuuksilla, joissa hirvistä varoitetaan, kuin niillä, joissa varoitusmerkkiä ei ole.

Hirvivaaramerkki ja rekkoja maantiellä.
Yle

Lisähaussa tarjolla vielä yli tuhat opiskelupaikkaa

Tuhannet nuoret eivät ole ottaneet vastaan opiskelupaikkaa korkeakouluista. Ammattikorkeakouluissa onkin tarjolla vielä yli tuhat opiskelupaikkaa syksyllä alkaviin opintoihin. Eniten opiskelupaikkoja on tekniikan aloilta, terveydenhoidosta ja palvelualoilta.

Oppilaita tunnilla.
Vesa Moilanen / Lehtikuva

USA uhkaa Kiinaa uusilla tulleilla

Yhdysvaltain presidentin hallinto uhkaa nostaa nykyisin Kiinalle asetetut 10 prosentin tuontitullit 25 prosenttiin. Samalla tullin piirissä olevien tuotteiden määrä laajenisi suuresti. Tullien olisi määrä astua voimaan syyskuussa.

Kiinalaisnaisia tehtaassa töissä.
AOP

Lappi viilenee, etelässä vielä hellettä

Torstaiaamu on laajalti aurinkoinen ja lämmin. Päivän aikana ukkoskuurot yleistyvät koko maassa. Aurinkoisilla alueilla lämpötila kohoaa yhä 30 asteen tietämille, mutta Lapissa on jo viileämpää.

Lue lisää säästä Ylen sääsivuilta.

Torstain sääkartta.
Yle Sää