1. yle.fi
  2. Uutiset

Kuusi kuvaa Helsingin hellemuodista: "Olen pukeutunut kauniisti ja liehuvasti, kulkenut kaupungilla bikineissä ja huivissa"

Kävimme Helsingin keskustassa kysymässä, millainen tyyli ohikulkijoilla on hellepäivänä. Yksi suosii kesäkuumalla naisellista ja liehuvaa, toinen luottaa farkkusortseihin ja peruspaitaan.

Katumuoti

1

"Tänään minulla on poikkeuksellisen paljon päällä"

Helsinkiläinen Hanna Terán, 36: "Tyylini on naisellinen ja vapaa. Olen nauttinut kesästä niin paljon, että olen halunnut juhlistaa sitä joka päivä. Olen pukeutunut kauniisti ja liehuvasti, mennyt keskellä kaupunkia bikineissä ja huivissa, avojaloissakin. Tänään minulla on poikkeuksellisen paljon päällä. Muille ihmisille haluaisin sanoa: Parhaat vaatteet päälle, älkää pidätelkö yhtään. Ei mitään himmailua."

Hanna Terán.
Hanna Terán.Ronnie Holmberg / Yle

2

"Joskus tarvitsen väriä – joskus haluan olla ihan neutraali"

Saksan Stuttgartissa asuva Nanna Aspholm-Flik, 53: "Olen tekstiilisuunnittelija, ja tyylini riippuu siitä, millä tuulella olen. Joskus tarvitsen väriä, joskus haluan olla ihan neutraali. Kuusitoistavuotias poikani sanoo, että tyylini on outo. Vastaan hänelle, että se on ihan okei. En halua, että minulla on mitään omaa tyyliä, se vaihtuu koko ajan. Helteellä pukeudun niin, että on ilmavaa, että ilma pääsee liikkumaan. Varpaani ovat tietysti vapaana."

Nanna Aspholm-Flik.
Nanna Aspholm-Flik.Ronnie Holmberg / Yle

3

"Vaatteessa pitää olla jotain hauskaa"

Sveitsiläiset Audrina Imboden, 20, ja Meret Konig, 18: "Kesätyylimme on käytännöllinen, kevyt ja mukava. Vaatteessa pitää olla jotain hauskaa. Pukeudumme värikkäästi ympäri vuoden, mutta ehkä talvella tyyli on vähän tummempi."

Meret Konig ja Audrina Imboden.
Audrina Imboden (vas.) ja Meret Konig.Ronnie Holmberg / Yle

4

"Musta kuuluu talveen, sininen kesään"

Helsinkiläinen Veli Ruotsalainen, noin 50 vuotta: "Tyylini on retro. Pukeudun joka kesä samaan lookiin, nimenomaan siniseen farkkuun. Musta on värini oikeasti, mutta se kuuluu talveen. Kesään kuuluu sininen. Farkkuliivi on hyvä helleasu. Se pukee ja peittää tarpeeksi mutta antaa tuulen käydä. Tämä liivi on mutsini vanha. Se on tämän kesän uutuus."

Veli Ruotsalainen.
Veli Ruotsalainen.Ronnie Holmberg / Yle

5

"Ei kannata topata itseään liikaa mistään suunnasta"

Ulkomailla asuva Johanna: "Olen ainakin ekologinen pukeutuja, koska en osta uusia vaatteita. Samoilla vaatteilla mennään kesät talvet. Kuumalla kesäsäällä pukeudun mahdollisimman mukavasti. Naisena antaisin vinkkiä muille naisille, että ei kannata topata itseään liikaa mistään suunnasta. Antaa helmojen liehua."

Johanna.
Ulkomailla asuva Johanna.Ronnie Holmberg / Yle

6

"Asun voi kruunata hullunkurisilla aurinkolaseilla"

Turkulainen Elias Koskinen, 23: "Tyylini on helppo. Minulla oli tämä paita eilen illalla. En hikoillut ihan kauheasti, ja ajattelin, että voin käyttää tätä paitaa vielä tämän päivän."

Helsinkiläinen Svante Gullichsen, 23: "Pidän helteellä vaaleaa. Asun voi sitten kruunata tällaisilla hullunkurisilla aurinkolaseilla."

Skotlannin Glasgow’ssa asuva Anssi Tiusanen, 23: "Miten helteellä kannattaa pukeutua? Kyllä se niin on, että lippalakki on kaikki mitä terveyteesi tarvitset, kuten lakissakin lukee."

Lue myös:

Heinäkuu oli Suomessa mittaushistorian kuumin – nyt sää viilenee päivä päivältä

Tänä kesänä jo 45 hellepäivää

Kaipaatko pitkiä kesiä? Ilmastonmuutos voi tuoda ne sinulle – talven kustannuksella

Helle haastaa sopivan pukeutumisen säännöt

Sami Sykön vinkit hellepukeutumiseen: Pukeudu kuin italialaiselle piazzalle!

Elias Koskinen, Svante Gullichsen ja Anssi Tiusanen.
Elias Koskinen (vas.), Svante Gullichsen ja Anssi Tiusanen.Ronnie Holmberg / Yle
Lue seuraavaksi