1. yle.fi
  2. Uutiset

Tukalassa helteessä 55 000:ta ihmistä koetellut vesikriisi taittumassa viimein Varsinais-Suomessa – korjatut putket täyttyvät puhtaalla vedellä

Raision ja Naantalin laaja vedenjakeluhäiriö on ulottunut myös lähikuntiin. Mittava vedenjakeluhäiriö alkoi maanantaina, kun runkolinja rikkoutui Raisiossa.

vesihuolto
Vedenjakelupisteellä Naantalissa asioinut Tuula Honkanen oli erityisesti huolissaan vanhusten selviämisestä helteen keskellä. Hän oli toimittanut juomavettä mm. omalle äidilleen.
Eino Kossila / Yle

Raision ja Naantalin vedenjakeluhäiriön aiheuttaneet kaksi rikkoutunutta putkea on saatu desinfioitu yön aikana.

– Putket on tarkoitus täyttää tänään puhtaalla vedellä, kertoo Turun Seudun Veden toimitusjohtaja Aki Artimo.

Artimo vahvistaa, että kaikki tähän mennessä verkostosta otetut näytteet ovat olleet puhtaita.

Turun Seudun Veden toimitusjohtaja on varovaisen toiveikas, että vesi voisi virrata koteihin perjantain aikana. Päätös asiasta saadaan perjantaina aamupäivän aikana.

Veden käyttörajoitus ja keittokehotus ovat yhä voimassa. Vedenjakeluhäiriö on koskettanut kaiken kaikkiaan 55 000:ta ihmistä.

Putkirikko on tapahtunut Turun kehätien varrella Raisiossa. Vettä on valunut maahan paljon.
Rikkoutuneista putkista valui vettä kuoppaan.Kimmo Gustafsson / Yle

Raision ja Naantalin vedenjakeluhäiriön aiheuttaneen hajonneen liitoksen korjaustyöt alkoivat edetä tiistaina, kun toinen rikkoutuneista vesiputkista saatiin korjattua. Keskiviikkona myös toinen putkista saatiin korjatuksi.

Vedenjakeluhäiriö on vaikuttanut myös lähikuntien veden saantiin. Vedenjakeluhäiriön pelättiin aluperin kestävän jopa ensi viikkoon saakka.

Lue seuraavaksi