Yleisöryntäys Tampereen maauimalaan: 99-prosenttisesti hyvää palautetta, eniten valitettu asia korjataan

Maauimalassa kävi ensimmäisenä päivänä 2 000 ihmistä.

uima-altaat
Tampereen Kalevan maauimala
Tampereen Kalevan maauimala

Tampereen maauimalassa kävi ensimmäisenä päivänä 2 000 ihmistä. Maauimala avautui keskiviikkona pitkän odotuksen jälkeen.

Tampereen kaupungin liikuntapäällikkö Mikko Heinonen kertoo, että yhteensä uintikeskuksessa kävi 2 200 ihmistä, joista 1 600 pelkästään maauimalassa.

– Tosi hieno määrä avauspäivälle. Moni varmaan vielä jätti tulematta, kun ajattelee, että on niin paljon väkeä. Tällainen määrä mahtuu tänne hienosti. Tilaa kyllä on, Heinonen sanoo.

Kokonaiskävijätavoite maauimalalle ja uimahallille on 300 000.

– 99-prosenttisesti on tullut positiivista palautetta. Eniten toivottiin kelloa, mutta se on helppo asia korjata. Sekin hoidetaan pian kuntoon. Loppuajasta tuli vähän kiire, sillä jäi kello vielä puuttumaan.

Esimerkiksi Helsingissä Kumpulan maauimalassa on käynyt heinäkuun loppuun mennessä 130 000 ihmistä. Samaan aikaan mahtuu paikkaan 2 000 ihmistä.

Helsingin Uimastadionin maauimalassa on käynyt tänä kautena heinäkuun loppuun mennessä yli 160 000 ihmistä. Sinne mahtuu enemmän ihmisiä kuin Kumpulaan, mutta määrää ei osata arvioida tarkalleen.

Turussa Kupittaan maauimalassa kävi viime vuonna noin 50 000 ihmistä. Tänä vuonna ihmisiä on jo käynyt enemmän.

– Hyvällä säällä kävijöitä on 1 500 – 2 000, huonolla säällä alle 100, Turun uimalaitosten päällikkö Eeva Haapanen sanoo.

Turun Samppalinnan maauimalassa kävi viime vuonna 90 000 ihmistä, ja sekin luku on jo ylittynyt. Hyvällä säällä kävijöitä on 1 500–2 000.

Lue lisää:

Tältä se nyt näyttää: Tampereen maauimala avattiin vihdoin – "Kivempaa kuin uimahallissa"

Myös tamperelaiset pääsevät vihdoin hyppäämään kymmenestä metristä – Tampereen odotettu maauimala avautuu ensi viikolla

Tampereen ikuisuushanke rakentuu vihdoin – Lähes 11 miljoonan euron maauimala aukeaa kesällä 2018

Tampereen uuden maauimalan rakentaminen viimeistelyvaiheessa: neljästä altaasta kahdessa on jo vettä ja hinnoistakin on päätetty

Tampere saa maauimalan – rakentaminen alkaa kesäkuussa