"Kaikkien aikojen heinäkuun myyntiennätys" – Helteinen kesä on hellinyt vesiurheilu- ja ravintolayrittäjiä

SUP-lautoja vuokraavalla Arctic Trainersillä on ollut yksittäisiä vuokraajia 3-4 kertaa enemmän kuin edellisinä kesinä.

vesiurheilu
Jarmo Laine päälläseisonnassa laudalla.
Enemmän haastettava kaipaava voi kokeilla esimerkiksi joogaa laudalla tai vaikka päällä seisontaa.Sari Jormanainen / Yle

Helteinen heinäkuu on siivittänyt kesäterassit ja vesiurheiluyrittäjät hyvään tulokseen.

Rääkkylän Paksuniemen satamaravintolassa on tehty kaikkien aikojen heinäkuun myyntiennätys. Erittäin hyvää tulosta on tehty myös Liperin Rantamakasiinilla, jossa on ollut paras kesä myynnilllisesti vuosiin.

Joensuussa puolestaan Jokirannassa sijaitsevan ravintolalaiva Romeon yrittäjä Ari Koikkalainen kertoo, että kauppa on käynyt kiitettävän hyvin. Ravintolalaivan myynnistä kolmasosa tulee ruoasta ja loput juomasta.

Helteiset säät ovat suosineet myös vesiurheiluyrittäjiä. Joensuun Linnunlahdella sup-lautailua ja vaijeriradalla vesilautailua tarjoavan wake4breakin yrittäjä Natalia Borovskikh kuvaa kesää erinomaiseksi.

Myös Jokiasemalla muun muassa sup-lautailua tarjoavan Arctic Trainers -yritykselle kesän säät ovat olleet suotuisia. Yrittäjä Jarmo Laine kertoo, että heillä eroa edelliskesän asiakasmääriin alkoi näkyä vasta vesien lämmettyä kunnolla.

– Jo toukokuussa meillä oli todella hyvät kelit, mutta silloin ei ollut yhtään enempää asiakkaita kuin viime vuoden toukokuussa. Tässä heinäkuussa on vasta alkanut näkyä todella rajusti isompi määrä kuin edellisvuosina, sanoo Laine.

– Yksittäisiä vuokraajia, jotka vain kävelevät sisään, on ollut 3-4 kertaa enemmän kuin kahtena viime kesänä.