Hyppää sisältöön

Ministeri Terho: Suomella on mahdollisuuksia päästä e-urheilun kärkimaaksi

Eurooppa-, kulttuuri- ja urheiluministeri Sampo Terhon mukaan valtiovallan olisi tuettava e-urheilua kaikin mahdollisin keinoin.

Terho kertoi asiasta Assembly Summer -tapahtuman avajaisissa.

– Olen asettanut tavoitteeksi, että Suomesta tulee kunnianhimoisesti tehdä e-urheilun suurvalta. Valtiovallan tulisi tukea tätä kehitystä kaikin mahdollisin keinoin, Terho painotti.

Terhon mukaan menestyvistä pelaajista on syytä tuntea ylpeyttä samalla tavalla kuin muistakin urheilijoista.

– Toivon, että täältä nousee esiin uusia kilpapelaamisen suomalaisia huippuja, jotka tulevaisuudessa rakentavat Suomi-kuvaa maailmalla. Tarvitsemme lisää suuria pelitapahtumia, joissa lajiin pääsee tutustumaan yhä useampi, ja jotta suomalaiset pelaajat saavat huippuvastustajia myös kotimaassa kilpaillessaan.

Kiitosta Terholta saa myös pelialaan liittyvä osaaminen.

– Assemblyä voisi pitää jonkinlaisena peligrafiikan ja 3D-osaamisen olympialaisina. Sillä on suuri merkitys Suomen startup-skenelle.

Demojen tekemisen ympärille syntyneellä tapahtumalla on ollut merkittävä asema Suomen peliteollisuuden synnyssä ja pelialan osaajien verkostoitumisessa. 2000-luvulla Assemblystä on tullut kilpapelaamisen tärkein suomalaistapahtuma.

– Assembly on osoitus siitä, miten alkujaan pienillä resursseilla mutta suurella visiolla ja sydämellä on saatu aikaan Messukeskuksen täyttävä tapahtuma, joka vuodesta toiseen kiinnostaa nuoria, itsekin innokkaaksi tietokonepelaajaksi tunnustautuva Terho sanoi.

.
.