Rankkasade tulvi viemärin kautta teollisuushalliin Lapualla

Vettä tulvi huonekaluhallin lattialle noin 3 000 neliön alalle. Rankkasateet ja raekuurot ovat osuneet tänään erityisesti Etelä- ja Keski-Pohjanmaalle.

Rankkasade
Kovia ukkoskuuroja on tänään pyyhkinyt yli Etelä-Pohjanmaan.
Kovia ukkoskuuroja on tänään pyyhkinyt yli Etelä-Pohjanmaan.Tarmo Niemi / Yle

Ilmatieteen laitoksen mukaan kesän kovimmat ukkoskuurot ovat piiskanneet iltapäivän ja illan aikana Etelä- ja Keski-Pohjanmaata. Muun muassa Lapualla rankkasade on jo tulvinut teollisuushalliin. Teollisuushallin lattiasta noin 3 000 neliöä joutui veden varaan. Vettä nousi lattialle keskimäärin muutamien senttien korkeudelle.

Etelä-Pohjanmaan pelastuslaitokselta arvioidaan, että vettä pääsi sisätiloihin, koska viemäriverkostossa saattoi olla tukos ja viemärit lähtivät vetämään väärin päin. Asiantuntija tutkii paikan päällä parhaillaan viemäriverkoston rakennetta. Pelastuslaitokselta arvioidaan, että vettä on voinut lainehtia sisään myös pelkästään siksi, että sadekuuro oli rankka.

Pelastuslaitos sai pumpattua veden hallin lattialta ja kuivattua tiloja.

Teollisuushallissa valmistetaan huonekaluja. Pelastuslaitoksen mukaan sadevesi ei ennättänyt kastella hallissa olleita materiaaleja, eikä yrityksen tuotanto ole keskeytynyt.

Alavudelle osui rankka raekuuro.
Alavudelle osui rankka raekuuro.Pauliina Jaakkola / Yle

Ukkoskuurot toivat rakeita

Etelä-Pohjanmaan ja Keski-Pohjanmaan ukkoskuurot ovat tuoneet tulleessaan myös raekuuroja. Ilmatieteen laitos arvioi aiemmin iltapäivällä, että rakeet ovat 2–5 senttiä halkaisijaltaan.

Varoitus rajusta ukonilmasta kestää aina kello 21:een saakka.

Etelä-Pohjanmaan Alavudella saatiin niskaan kunnon raekuuro.
Etelä-Pohjanmaan Alavudella saatiin niskaan kunnon raekuuro.Pauliina Jaakkola / Yle