BBC: Kiinan suosituimpiin kuuluvan näyttelijätähden katoaminen julkisuudesta herättää epäluuloa

X-Men-elokuvasarjan tähden rikostutkinnasta kertova lehtiartikkeli ja siihen viittaavat sosiaalisen median viestit hävisivät yllättäen netistä.

Kiina
Fan Bingbing
Fan Bingbing kuuluu maailman parhaiten palkattujen näyttelijöiden joukkoon.Sebastian Nogier / EPA

Kiinan kuuluisimpiin näyttelijöihin ja kansainvälisiin tähtiin kuuluvan Fan Bingbingin katoaminen julkisuudesta on aiheuttanut villien spekulaatioiden vyöryn, kertoo Britannian yleisradioyhtiö BBC (siirryt toiseen palveluun).

Muun muassa X-Men-elokuvasarjassa Blinkiä näytellyttä Fania ei ole nähty julkisuudessa heinäkuun ensimmäisen päivän jälkeen, jolloin hän vieraili lastensairaalassa.

Fan on yksi maailman parhaiten palkatuista näyttelijöistä. Hän käyttää ahkerasti Kiinan suosituimpiin kuuluvaa sosiaalista mediaa, mikroblogipalvelu Sina Weiboa, jossa tähdellä on yli 62 miljoonaa seuraajaa.

Fan Bingbing
Fan BingbingIan Langsdon / EPA

Julkisuudesta katoamisen jälkeen Fan vaikutti aktivoituvan jälleen sosiaalisessa mediassa 23. heinäkuuta, jolloin hän ”tykkäsi” useista viesteistä. Tämä ei kuitenkaan rauhoittanut tähden miljoonia seuraajia, jotka ovat pyytäneet Fania ilmoittamaan, että tämä on kunnossa.

Lehtiartikkeli katosi yllättäen netistä

Villejä epäilyjä Fanin tilanteesta on herättänyt erityisesti talouslehti The Economic Observerin kuluneella viikolla julkaisema artikkeli. Lehti vihjasi, että tähti olisi veropetostutkinnan kohteena.

The Economic Observerin mukaan poliisi olisi kuulustellut Fania ja hänen tuotantoyhtiönsä työntekijöitä. Lisäksi lehti kertoi, että viranomaiset ovat kieltäneet Fanin veljeä poistumasta maasta. Veli ei ole kommentoinut väitettä.

Artikkeli katosi hyvin nopeasti julkaisunsa jälkeen The Economic Observerin sivuilta. Lisäksi katosivat lukuisat artikkelia kommentoivat sosiaalisen median viestit, ilmoitti Kiinan sensuuria seuraava Free Weibo -nettisivusto.

Kiinan valtiolliset tiedotusvälineet ovat karttaneet kaikkia Faniin liittyviä uutisaiheita. Talousalan verkkojulkaisut ovat kuitenkin kertoneet, että Fanin taustalla olevan Huayi Brothers -tuotantoyhtiön markkina-arvo on pudonnut seitsemän prosenttia kuluneella viikolla. Yhtiö on antanut julkilausuman, jonka mukaan tällä ei ole mitään tekemistä Fanin kanssa.

Fan Bingbing
Fan BingbingAOP