Hyppää sisältöön

Savon Voima: Sähkökatkojen riski on suurin iltapäivällä

Ilmatieteen laitos varoittaa myös rankkasateesta.

Ukkonen voi aiheuttaa sähkökatkoja myös tänään perjantaina Pohjois-Savossa. Riski sähkökatkoille on suurin iltapäivällä, kertoo Savon Voima Verkon verkostopäällikkö Pekka Miettinen.

Ilmatieteen laitos varoittaa, että keskipäivästä alkaen kehittyy ukkoskuuroja, joiden yhteydessä esiintyy voimakkaita ukkospuuskia, yli 15 metriä sekunnissa. Keskipäivästä alkaen voi myös sataa rankasti, yli 20 milliä tunnissa.

Raju ukkonen katkoi maakunnassa sähköjä torstai-illan ja yön aikana. Enimmillään sähköttä oli runsaat 4 000 taloutta Savon Voiman alueella. Eniten keskijännitevikoja oli Suonenjoella, Leppävirralla, Karttulassa, Vesannolla ja Kuopiossa.

Myös osaksi Pohjois-Savon alueella toimivan Pohjois-Karjalan Sähkön toimialueella oli enimmillään hetkellisesti puolen yön maissa noin 5 000 asiakasta ilman sähköä.

Irrota herkät laitteet pistorasiasta

Pohjois-Savossa oli vielä perjantaina aamupäivällä sähkövikojen vuoksi runsas sata taloutta vailla sähköä. Sähköyhtiöiden mukaan kaikki viat pyritään korjaamaan perjantain aikana, mutta ukkosten vuoksi uusia vikoja voi tulla.

Pohjois-Karjalan Sähköstä kerrotaan, että yhtiö varautuu ennakkoon mahdollisiin vikatilanteisiin varaamalla normaalia suuremman määrän viankorjaushenkilöstöä viikonlopulle.

Yhtiöstä myös muistutetaan, että salamointi voi aiheuttaa hetkellisiä ylijännitteitä pienjänniteverkkoon. Sen aiheuttamilta laitevioilta voi välttyä kotona irrottamalla herkät sähkölaitteen pistorasiasta.

.
.