1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. elokuvat

Mika Kaurismäki kuvaa elokuvaa Lapissa

Lapissa suomalais-kiinalaista elokuvaa kuvataan Raattamassa, Kittilässä ja Sodankylässä. Elokuvassa näyttelee muun muassa Vesa-Matti Loiri.

Mika kaurismäen uudessa elokuvassa kiinalainen mestarikokki Cheng saapuu poikansa kanssa suomalaiseen syrjäkylään. Kuva: Yle

Ohjaaja Mika Kaurismäki kuvaa uutta elokuvaansa Lapissa. Kaurismäen Mestari Cheng on kautta aikojen ensimmäinen suomalais-kiinalainen näytelmäelokuva. Lapissa sitä kuvataan Kittilässä ja Sodankylässä. Keskeisin kuvauspaikka on Raattaman kylä Kittilässä.

Elokuvassa näyttelevät muun muassa Kari Väänänen, Vesa-Matti Loiri, Chu Pak Hong, Anna-Maija Tuokko ja Lucas Hsuan.

Elokuvassa kiinalainen mestarikokki Cheng saapuu poikansa kanssa suomalaiseen syrjäkylään.

Hongkongilainen Chu Pak Hong esittää elokuvan nimiroolin.

– Hän on taitava ja palkittu näyttelijä, joka on tehnyt paljon töitä teatterissa ja valittu pari vuotta sitten parhaaksi hongkongilaiseksi näyttelijäksi. Hänen uransa elokuvanäyttelijänä on kovassa nousussa ja olen iloinen, että juuri Mestari Cheng on hänen ensimmäinen kansainvälinen elokuvansa. Hän on kuin luotu rooliin ja muodostaa hienon parin Anna-Maija Tuokon kanssa, Kaurismäki sanoo.

Kaurismäki luonnehtii uutukaistaan positiiviseksi ruohonjuuritason elokuvaksi globalisaatiosta.

– Se on kahden aivan erilaisista kulttuureista tulevan tavallisen ihmisen yllättävä ja lopulta heidän maailmojaan muuttava kohtaaminen, Kaurismäki kertoo Lapin elokuvakomission tiedotteessa.

Lapin elokuvakomissio on auttanut tuotantoa muun muassa kuvauspaikkojen, paikallisen työryhmän ja palveluntarjoajien etsimisessä.