Pari sataa pakettia varastettiin Tampereella: "Posti ei valitettavasti korvaa ulkopuolisen aiheuttamaa tuhoa"

Tampereella on murtauduttu postin noutopisteeseen.

murto
Postipaketteja hyllyssä Hervannassa.
Postipaketteja vietiin Postin Hervannan toimipisteestä.Marjut Suomi / Yle

Tampereella on murtauduttu Postin noutopisteeseen. Asiakkaiden ulkomailta ja Suomesta tulleita paketteja on viety runsaasti.

Postin ryhmävastaava Terhi Väisänen sanoo, että arviolta pari sataa pakettia on viety. Posti on tehnyt rikosilmoituksen.

Noutopiste sijaitsee Insinöörinkatu 40:ssä Hervannassa. Ennen kuutta aamulla töihin tullut henkilökunta havaitsi murron.

Asiakkaat eivät saa korvausta Postilta, jos paketteja ei saada takaisin. Korvauksia pitää hakea omilta vakuutusyhtiöiltä.

– Posti ei valitettavasti korvaa ulkopuolisen aiheuttamaa tuhoa, Väisänen kertoo.

Posti Hervannassa.
Hervannan toimipisteessä järjesteltiin paketteja perjantaina.Marjut Suomi / Yle

Saman vahvistaa Posti virallisessa asiakastiedotteessaan.

– Koska kyseessä on ulkopuolisen aiheuttama vahinko, jota emme ole voineet välttää ja jonka seurauksia emme ole voineet ehkäistä, on tekijä siitä vastuussa. Posti ei valitettavasti korvaa vahinkoa tällaisessa tapauksessa. Halutessaan vastaanottaja voi olla yhteydessä lähettäjään, Posti sanoo.

Henkilökunta huomasi asian aamulla

Murron vuoksi pakettien noutopiste oli suljettuna torstaina, mutta perjantaina se on ollut auki.

Tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Marja Kiiski Sisä-Suomen poliisista sanoo, että murto tapahtui keskiviikon ja torstain välisenä yönä.

– Odotamme vielä Postilta tietoa siitä, mitä on viety. Emme tässä vaiheessa kerro mahdollista tekotapaa. Henkilökunta on huomannut asian aamulla. Tällä hetkellä tekijöistä ei ole tietoa, Kiiski sanoo.

Asiasta kertoi ensin Iltalehti (siirryt toiseen palveluun).

Murron vuoksi Postin toimipiste kerää noutopisteessä tietoa asiakkailta, mikä on varastetun paketin lähetystunnus, lähetyksen sisältö, lähettäjä- ja vastaanottajatieto ja lähetysajankohta. Tiedot toimitetaan poliisille.