Poliisi Sipoon henkirikoksesta: Teko oli erittäin suunnitelmallinen – uhria seurattiin pidemmän aikaa

Poliisin mukaan epäillyllä ja uhrilla oli yhteistä työhistoriaa. Poliisi epäilee, että teon motiivina on ollut uhria kohtaan koettu henkilökohtainen katkeruus.

henkirikokset
Kasarmikadun asunnon ovi.
Kasarmikadun asunnon ovi kuvattuna perjantaina.Irene Stachon / Lehtikuva

Sipoon henkirikos on ollut esitutkinnassa ilmi tulleiden tietojen mukaan erittäin suunnitelmallinen, kertoo Itä-Uudenmaan poliisi.

Poliisin mukaan esitutkinnassa on tullut viitteitä siitä, että uhria oli seurattu pidemmän aikaa.

Poliisi epäilee, että tekijän motiivina on ollut uhria kohtaan koettu henkilökohtainen katkeruus.

Tapausta tutkitaan murhana. Murhan pääepäilty kuoli eilen torstaina.

Poliisi on kertonut aiemmin, että epäillyllä ja uhrilla oli yhteistä työhistoriaa: he työskentelivät samaan aikaan eläkevakuutusyhtiö Ilmarisessa.

Ilmarisesta kerrotaan Ylelle, että sen tietojen mukaan epäilty oli työskennellyt uhrin alaisena. Epäilty oli irtisanoutunut Ilmarisesta pari vuotta sitten.

Poliisi sai ilmoituksen Sipoosta yksityisasunnosta kuolleena löytyneestä 49-vuotiaasta miehestä heinäkuun 24. päivänä. Murhan epäillään tapahtuneen edellisenä iltana.

Poliisi sanoo kuulleensa murhaan kiinniotettuina olleita epäiltyjä ja heidät kaikki on vapautettu tänään iltapäivällä.

– Poliisilla ei ole syytä epäillä heitä osallisuudesta murhaan. Murhan esitutkinta jatkuu kuitenkin edelleen, tiedotteessa (siirryt toiseen palveluun) kerrotaan.

Poliisi sanoi perjantaina, että se pääsi Sipoon murhasta epäillyn jäljille käyttäen salaisia pakkokeinoja torstaina iltapäivällä.

Poliisi eristi Helsingin Kasarmikadun ja Kasarmitorin poliisioperaation vuoksi torstaina illansuussa. Lähellä sijaitsevan asuintalon rappukäytävästä etsittiin epäiltyä usean poliisipartion voimin.

Uutistoimisto STT:n mukaan Kasarmikadulla ylimmän kerroksen asunnossa asunut epäilty teki itsemurhan operaation päätteeksi ammuttuaan ensin kolme laukausta oven läpi kohti poliiseja.

Lue myös:

Sipoon epäillyn murhan mahdollinen motiivi on poliisin mukaan pettymys ja katkeruus entisen työpaikan ajoilta

Poliisioperaatio päättynyt Helsingin Kasarmitorilla – kiinniotettava löytyi menehtyneenä, asunnosta ammuttiin laukauksia