Popedasta hullaantunut savolaisperhe tuli vuorokauden etuajassa tapaamaan idoleitaan Ratinaan – "Tässä on Costellon nimmari tatuoituna"

Vatasen perheen haave toteutui manserockin jättiläisen juhlakeikan alla, kun se pääsi tapaamaan idoleitaan esiintymislavalle.

Popeda
Popedan faneja ja bändin jäseniä. Vatasen perheen isä Tomi, pojat Severi ja Kalle sekä tytär Lotta pääsivät kokemaan, miltä Ratinan suuri stadion näyttää esiintymislavalta käsin. Kuvassa myös promoottori Timo Isomäki sekä Popedan kitaristi Costello Hautamäki ja rumpali Lacu Lahtinen.
Yhtye testaa Ratinan stadionin lavaa fanien kanssa ennen lauantaina 4.8. nähtyä Popeda. Ratina. Rakkaus -juhlakeikkaa.Jani Aarnio / Yle

Tampereen Ratinan stadionilla on kuuma. Vuorokautta ennen Popedan 40-vuotisjuhlakonserttia lavan edustalla hikoilevat Popedan jäsenet Costello Hautamäki, Lacu Lahtinen ja Vatasen perhe Siilinjärveltä.

Yle teki pari viikkoa sitten etsintäkuulutuksen, jossa innokaita Popeda-faneja pyydettiin kertomaan suhteestaan bändiin. Vatasen perhe ilmoittautui ja Yle järjesti heille tapaamisen bändin kanssa Ratinan stadionkeikan esiintymislavalle.

Paikalla ovat perheen äiti Taru, isä Tomi ja lapset Lotta, 17, Kalle, 14, ja Severi, 12. Jokainen perheenjäsen tunnustautuu Popedan faniksi ja bändin tuotanto raikaa Vatasen perheessä päivittäin.

Jotain fanituksen tasosta kertoo perheen tyttären Lotta Vatasen pohjetta komistava Costello Hautamäen tatuointi. Nuori nainen kertoo käyvänsä kaikki Popedan keikat, joille alaikäisenä pääsee.

– Parikymmentä keikkaa on tullut nähtyä. Tämä on tälle kesälle viides.

Costello Hautamäen nimikirjoitus tatuioituna jalkaan.
Lotta Vatasen pohjetta koristaa Costello Hautamäen nimikirjoituksesta tehty tatuointi.Jani Aarnio / Yle

Costello Hautamäki kertoo tietävänsä muidenkin tatuoineen nimensä ihoonsa.

– Toistakymmentä nimmaritatskaa taitaa olla. Se on merkkiuskollisuutta, osoitus siitä, että Popeda on kova bändi.

Hautamäki muistelee huvittuneena sutaisseensa Kanarialla erään fanin olkapäähän nimikirjoituksensa.

– Sanoin perään, että kovat jätkät ottavat nimmarin tatuointina. Seuraavana päivänä hän tuli esittelemään tatuointiaan.

Pitkän linjan muusikko ymmärtää fanien merkityksen. Hautamäki tietää, että 40-vuotinen ura ei olisi ollut mahdollinen ilman kannattajien tukea.

– Ilman faneja ei olisi bändiä. He tekevät meidät.

Lotta Vatanen ja Costello Hautamäki selfiessä.
Costello Hautamäen suosikkibiisi Popedan omasta tuotannosta on Matkalla Alabamaan. Lotalle toimii parhaiten Elän itselleni.Jani Aarnio / Yle

Promoottori Timo Isomäki ei peittele innostustaan keikan alla.

– Onhan tää hienoo! 30 000 ihmistä, lauantai ja Tampere. Tämä on äärimmäinen huipennus.

– Bändi on aivan hirveessä tikissä, ja huomenna tullaan näkemään lauteilla sellainen hiottu timantti, että ei paremmasta väliä.

Popeda astuu lauteille noin kello 20.30. Konsertti päättyy ilotulitukseen noin kello 23.00.

Lue myös:

Käy niin kuin Kälviällä, lauletaan tunnetussa biisissä, mutta mitä Kälviällä oikein kävi?

Manserockin äijäosasto Popeda juhlii nelikymppisiään – lapsilta mykistynyt reaktio yhdestä bändin suosituimmasta laulusta

"Olen maailman toiseksi huonoin laulaja!" Ja silti fanit laulavat tunteella Popedan Kuumaa kesää – video

Pate Mustajärvi sateenkaari-logosta ennen Ratinan-keikkaa: “Me olemme niin äijiä, että sateenkaaret, rakkaus tai ponipiirrokset eivät machoutta hetkauta”