Satama Open Air on täällä taas! – Kaupunkifestarit keräävät jälleen tuhansia ihmisiä Kemiin

Perjantaina ja lauantaina lukuisat artistit esiintyvät festarialueella Kemin keskustassa. Satama Open Air kerää vuosittain 10 000 kuuntelijaa.

festivaalit
Bo Kasper Orkester Satama Open Airin lavalla.
Bo Kasper Orkester Satama Open Airin lavalla viime vuonna.Jenni Mehtonen/Yle

Kemin Ruutinrannan puistossa järjestetään jälleen Satama Open Air -musiikkitapahtuma. Festivaaleilla on yli 20 artistia, jotka esiintyvät kahdella suurella lavalla.

Perjantaina Kemissä on satanut aamulla ja aamupäivällä vettä kaatamalla, joka luo järjestäjille oman jännityksensä.

– Pieni jännitysnäytelmä se on ja mieleen vaikuttaa, että mikä on sää. Sen on saanut huomata, että ne jotka haluavat lähteä festareille niin ne lähtevät. Kaikki riippuu oikeasta pukeutumisesta, sanoo tapahtuman promoottori Markku Köngäs

Järjestelyt ovat kiihtyneet loppua kohti. Aluetta on parannettu sisääntuloalueen osalta. Tänä vuonna alueelle tullaan hotelli Scandicin kulman kautta. Alueesta on rakennettu myös edellisiä vuosia avarampi.

Tarja Turusen odotettu keikka Kemissä

Perjantaina lavalle nousee ensimmäisenä Suvi Teräsniska. Muita perjantain artisteja ovat muun muassa Samuli Edelmann, Tuure Kilpeläinen ja Juha Tapio.

Tapahtuman promoottori Markku Köngäs on tyytyväinen tämän vuoden kattaukseen vaikka odotettu Katri Helena joutuikin perumaan esiintymisensä.

Satama Open Airin lauantain ohjelmiston avaajaksi kaavaillun Katri Helenan paikan ottaa Suomen ehdoton discokuningatar Eini. Eini nousee lavalle lauantaina 4.8. kello 14 alkaen. Esiintyjävaihdoksen syynä on Katri Helenan sairasloman jatkuminen.

Tänä vuonna lavalla nähdään peräti seitsemän artistia, jotka eivät ole aiemmin esiintyneet Kemissä. Yksi odotetuista on Tarja Turunen, jonka kotimaan keikat ovat harvinaisia.

– Tarja Turunen on pitkäaikainen toive. Hänet olen halunnut tänne ja mielenkiinnolla odotan, minkälainen setti tullaan kuulemaan, Köngäs sanoo.

Koko perhe tapahtuman takana

Satama Open Air -festivaalien takana on perheyritys ja tapahtuman järjestämisessä ovat vanhempien lisäksi mukana perheen lapset, aivan pienimpää myöten. Myös sama taustajoukko on ollut toiminnassa mukana alusta saakka. Tänä vuonna järjestetään jo yhdeksäs Satama Open Air.

– Tämä on perheen tekemä festivaali ja se näkyy tekemisessä ja asiakkaiden viihtyvyydessä. Pystymme tarjoamaan Pohjois-Suomen parhaat puitteet artisteille, sanoo Markku Köngäs.

Könkään mukaan artisteilta on tullut kiitosta myös siitä, että kaksi lavaa ovat samankokoiset. Näin ei puhuta päälavasta tai kakkoslavasta.

Kemin keskustassa järjestettävä musiikkitapahtuma kerää vuosittain noin 10 000 musiikinystävää.