Vedenkeittokehotus jatkuu Raisiossa ja Naantalissa ainakin viikonlopun yli

Kolmesta näytteestä on löytynyt lieviä epäpuhtauksia.

Raisio
Vedenjakelupisteellä Naantalissa asioinut Tuula Honkanen oli erityisesti huolissaan vanhusten selviämisestä helteen keskellä. Hän oli toimittanut juomavettä mm. omalle äidilleen.
Eino Kossila / Yle

Vedenkeittokehotusta joudutaan jatkamaan viikonlopun yli Raision ja Naantalin alueella. Uusimmista verkostosta otetuista näytteistä kolmesta on löytynyt lieviä epäpuhtauksia. Kaikkiaan näytteitä on otettu tähän mennessä noin kahdeksankymmentä.

Juomaveden laadun varmistamiseksi verkostoa joudutaan huuhtelemaan ainakin Kerttulan pohjoispuolella sekä Kuninkaanväylän läheisyydessä. Huuhtelu on aloitettu.

Huuhtelu ei aiheuta muutoksia keittokehotukseen tai veden käyttöön näillä alueilla.

Epäpuhtaudet ovat todennäköisesti tulleet verkostoon maaperästä jakeluhäiriön aikana. Kun vedenpaine käy alhaalla, on mahdollista että vesijohtoverkkoon pääsee epäpuhtauksia.

Verkoston alueella ei ole havaittu poikkeavaa määrää vatsatautitapauksia tai muita sairastumisia.

Vesijohtoverkoston huuhtelun jälkeen vedestä otetaan uudet näytteet, jotka analysoidaan viikonlopun aikana. Tulokset valmistuvat aikaisintaan maanantaiaamupäivään mennessä, jolloin asiasta tiedotetaan uudelleen.

Vettä voi käyttää normaaliin tapaan, mutta juomavesi ja ruuanlaittoon käytettävä vesi on keitettävä. Vedenjakelupisteet ovat edelleen käytössä Raisiossa ja Naantalissa.