SVT: Rahtialus karille Helsingborgin edustalla

Aluksen päällikkö esiintyi vahvasti päihtyneenä, kun Ruotsin viranomaiset ottivat häneen yhteyttä.

karilleajo (haaksirikot)
ruotsin kartta jossa Helsingborg
Yle Uutisgrafiikka

Suuri rahtialus on ajanut karille Helsingborgin edustalla, kertoo Ruotsin yleisradioyhtiö SVT (siirryt toiseen palveluun). Poliisin mukaan alus on juuttunut hiekkakiviin aivan rannikolla.

Poliisi sai hälytyksen aluksesta kello 23.30 paikallista aikaa. Rahtilaivan kerrottiin ajaneen karille Bulkhamnissa Helsingborgissa.

Laivan vastuulliset ovat todennäköisesti syyllistyneet vakavaan virheeseen merenkulussa ja jopa törkeään laiminlyöntiin.

– Päällikkö esiintyi vahvasti päihtyneenä, kun rannikkovartiosto otti yhteyttä häneen. Häneltä on otettu näyte, joka osoitti vakavaa vesiliikennejuopumusta, kertoo Fredrik Bratt poliisista.

Liikenteenohjaus yritti varoittaa alusta, mutta turhaan. Samoin jopa yksityinen hinaaja oli yrittänyt varoittaa, mutta ilman menestystä.

Rannikkovartioston mukaan aluksen sivustolla ei ole näkynyt öljyvuotoa. Aluksen runko tarkastetaan vedenalaisten robottien avulla lauantaina. Tarkastuksella varmistetaan, onko alukseen tullut vaurioita ja tarvitaanko öljyntorjuntatoimia.

Alus on 130 metriä pitkä ja 17 metriä leveä. Rannikkovartioston mukaan sen kuormana on 5 000 tonnia vehnää. Alus oli matkalla Klaipedasta Liettuasta Las Palmasiin.

Korjaus 6.8. klo 10.56: Korjattu titteliksi aluksen komentajan sijaan päällikkö.