Hyppää sisältöön

Kotihoidon turvapalvelun häiriö korjattu Kuopiossa – "Kaikki turvapuhelimet toimivat nyt"

Laaja tietoliikenneyhteyksiin liittyvä ongelma katkaisi yhteydet perjantaina. Toimintahäiriön syynä oli verkon ylikuormittuminen.

Ylen selvityksen perusteella Esperi Caren asiakaslupausten ja todellisuuden välillä on toisinaan ammottava kuilu. Kuvan henkilö ei liity juttuun. Kuva: Mikko Savolainen / Yle

Kuopion kaupungin kotihoidon turvapalveluissa perjantaina havaittu häiriö on saatu korjattua ja turvapalvelujen toiminta on palautunut normaaliksi. Toimintahäiriön syynä oli verkon ylikuormittuminen.

Verkon ylikuormittuminen aiheutti sen, että hälytykset eivät välittyneet turvapuhelimista kotihoidon turvapalveluun. Siksi kotihoidon henkilöstö joutui ottamaan asiakkaisiin yhteyttä henkilökohtaisesti joko puhelimitse tai käymällä paikan päällä, mikä vaati ylimääräisen työvoiman käyttöä.

– Yhteydet alkoivat palautumaan tänään kello 17 jälkeen ja palvelun toimittaja ilmoitti kello 20 jälkeen, että kaikkien yhteyksien pitäisi toimia, Kuopion kaupungin kotihoidon päällikkö Kaija Kokkonen kertoo.

Kokkosen mukaan palvelun toimittaja ei ole voinut kuitenkaan vielä "klousata tilannetta", eli vahvistaa sitä, että kaikki viat ovat varmasti korjautuneet.

– He tekevät vielä viimeisiä varmistuksia. Kaikki turvapuhelimet kuitenkin toimivat nyt, eli ovat online-tilassa, Kokkonen kertoo.

Koska lopullista varmistusta ei ole vielä saatu, kotihoidon työntekijät tekevät vielä tulevana yönä, kaiken varalta, kaikki aiemmin suunnitellut lisäkäynnit asiakkaidensa luona.

Häiriön ajaksi tehtyä ylimääräistä miehitystä ei siis ole vielä purettu, vaan tuleva yö tehdään edelleen vahvistetulla miehityksellä.

– Meillä on kymmenen työntekijää nyt vuorossa, kun normaalisti työntekijöitä on vuorossa kuusi, Kokkonen selvittää.

Häiriön myötä ei ole ilmennyt potilasvahinkoja. Kaikkiaan Kuopion kotihoidon piiriin kuuluu noin 1 300 asiakasta.

Lue lisää:

.
.