Yli 90 ihmistä kuollut maanjäristyksessä Indonesian Lombokilla

Järistys tuntui myös turistien suosimalla Balin saarella.

maanjäristykset
Voimakas maanjäristys vavisutti Lombokin saarta Indonesiassa jo toisen kerran viikon sisällä. Useita rakennuksia vauroitui maanjäristyksessä.
Made Nagi / EPA

Indonesian Lombokin saarella sattuneen voimakkaan maanjäristyksen uhrimäärä on noussut maanantaiaamuun mennessä jo yli 90:n, kertovat paikalliset viranomaiset.

Lisäksi kymmeniä ihmisiä loukkaantui ja useita rakennuksia vaurioitui.

Yhdysvaltalaisen tutkimuslaitoksen mukaan järistyksen voimakkuus oli 7, ja sen keskus oli noin 10 kilometrin syvyydessä. Järistyksen vuoksi annettiin tsunamivaroitus, joka myöhemmin peruttiin.

Voimakas järistys herätti paniikkia asukkaiden sekä turistien keskuudessa ja se tuntui myös Balin lomasaarella Lombokin vieressä. Siellä lentokenttärakennuksen kattotiiliä putosi järistyksen voimasta mutta henkilövahinkoja ei tiettävästi tullut.

Lombokissa tuhannet pakenivat kodeistaan päästäkseen turvallisempaan ympäristöön pakoon maanjäristystä ja sitä seuranneita jälkijäristyksiä.

Maanjäristysalueella kärsitään tällä hetkellä sähkökatkoksista, kertovat paikalliset tiedotusvälineet.

Lombokilla sattui tuhoisa maanjäristys viimeksi reilu viikko sitten, 29. heinäkuuta. Tuolloin 14 ihmistä kuoli ja ainakin 160 loukkaantui.

Lähteet: STT, AFP, AP