Kuopion kaupunki: Kotihoidon turvapalveluiden laaja häiriötilanne ei näytä aiheuttaneen potilasvahinkoja

Palvelun toimittaja vahvisti sunnuntaina, että verkon ylikuormittumisesta johtunut häiriötilanne on ohi.

kotihoito
Eksoten kotihoito
Mikko Savolainen / Yle

Palvelun toimittaja on vahvistanut sunnuntaina, että Kuopion kaupungin turvapalveluiden häiriötilanne on ohi. Kaupungin kotihoito palasi normaaliin työsuunnitelmaansa sunnuntaina kello 11 alkaen ja lopetti lisäkäynnit asiakkaidensa luona.

Verkon ylikuormittuminen aiheutti toimintahäiriöitä perjantaista alkaen. Lauantaina jo sadan asiakkaan hälytys ei välittynyt turvapuhelimesta kotihoidon turvapalveluun. Lauantaina illalla Kuopion kaupunki kertoi, että häiriö on korjattu, mutta vielä tuolloin asiasta ei ollut saatu varmistusta palvelun toimittajalta.

Tilanteen aikana ei tullut tietoon potilasvahinkoja, mutta asia varmistuu tänään maanantaina puoleen päivään mennessä. Tässä vaiheessa vaikuttaa kuitenkin Kuopion kaupungin mukaan siltä, että vakavilta vahingoilta vältyttiin ja Kuopion kotihoidon häiriötilanteisiin laadittu suunnitelma on toimiva.

Kaupunki käy tilannetta tarkemmin läpi turvapalvelujen toimittajan kanssa tänään ja alkaa selvittää, kuinka tällaiset häiriötilanteet vältetään jatkossa.

Kotihoidon henkilöstö teki häiriötilanteen aikana lisäkäyntejä asiakkaiden luona. Kaikkinensa turvapalvelussa on noin 1 300 asiakasta, joista yhteensä noin sadalla todettiin häiriöitä turvapuhelimessa.