1. yle.fi
  2. Uutiset

Turku Rock Academyssa kasvanut Awake Again teki maailmanlaajuisen levytyssopimuksen – "Tuhannet harrastajat haaveilevat tästä"

Levytyssopimus on samalla Turku Rock Academyn historian ensimmäinen.

Turku
-
Turku Rock Academy / Juha Kurri

Turkulaisbändi Awake Again on tehnyt maailmanlaajuisen levytyssopimuksen levy-yhtiö Spinefarm Recordsin kanssa.

– Tuhannet harrastajat haaveilevat tästä, ja on aika hienoa olla yksi harvoista, sanoo bändin basisti Ville Loukola.

Modernia metallimusiikkia soittava Awake Again on ollut vuodesta 2015 lähtien mukana Turun kaupungin nuorten palveluiden kehittämän Turku Rock Academyn toiminnassa.

– Awake Again -yhtyeen kiinnittäminen Spinefarmille on koko Turku Rock Academyn ja RockAcademy Finlandin toiminnan suurin saavutus. Tällä alalla eteenpäin pääseminen on hankalaa ja vaativaa, ja nyt se tapahtui, vastaava tuottaja Mark Bertényi luonnehtii levytyssopimuksen synnyttämiä tunnelmia.

Valoisa tulevaisuus edessä

Yhtyöön ensimmäinen sopimukseen kuuluva single Below julkaistiin perjantaina 3. elokuuta.

– Turku Rock Academya on tehty seitsemän vuotta, ja Turku Bandstand on järjestetty ensimmäistä kertaa jo vuonna 1997. Tämä on historiamme ensimmäinen levytyssopimus. Määrätietoinen työ kantaa hienosti hedelmää, kertoo Turku Rock Academyn toiminnanjohtaja Tomi Arvas.

Muusikko Mikko von Hertzen on ollut pitkään mukana Turku Rock Academyn toiminnassa. Hän käy säännöllisesti kuuntelemassa bändejä ja antamassa niille palautetta.

– Awake Againin kundien kanssa työskentely on ollut mahtavaa ja povaan heille valoisaa tulevaisuutta. Lahjakkuutta, taitoa ja energiaa löytyy kuin pienestä varsinaissuomalaisesta kylästä, von Hertzen kehuu.

Lue seuraavaksi