Balilla matkaileva suomalainen järistyksestä: "Maa alkoi pyöriä levyinä ympärillä, kuin olisi huvipuistolaitteessa"

Teemu Arina oli varannut Gili Airin saarelta majoituksen hotellista, joka on nyt tuhoutunut maanjäristyksessä.

maanjäristykset
rakennusromua Denpasarin kaupungissa
Balin pääkaupungissa Denpasarissa oli runsaasti maanjäristyksen rakennuksista irrottamaa romua maanantaina. Indonesian Lombokin saarelle ja sen naapurisaarille iski sunnuntai-iltana voimakkuudeltaan 6,9:n maanjäristys.

Indonesiassa Balilla lomaileva Teemu Arina kertoo Ubudin kaupungista Balin saaren sisäosista, että sunnuntainen maanjäristys tuntui erilaiselta kuin aiemmat hänen kokemansa.

Magnitudiltaan 6,9:n järistyksen keskus oli Lombokin saaren pohjoisosassa, mutta järähtely tuntui Balilla asti. Järistys tapahtui melko matalalla, noin kymmenen kilometrin syvyydessä.

– Kun maanjäristys illalla iski, olin ravintolassa. Maa alkoi pyöriä levynä ympärillä, kuin olisi ollut huvipuistolaitteessa, Arina kertoo Ylelle puhelimitse.

indonesian kartta
Yle Uutisgrafiikka

Ravintolassa syntyi paniikki, ja ihmiset juoksivat ulos. Illan ja yön aikana myös Balia koettelivat jälkijäristykset, osa vahvempia ja osa heikompia. Arina ei saanut yön aikana nukuttua jälkijäristysten takia.

– Koko yön huone keinui niin, että tuntui kuin olisi veneessä, hän kuvailee.

Tarkoitus oli jatkaa Lombokille ja Gilille

Aamullakin Arina huomasi voimakkaan, noin puoli tuntia kestäneen jälkijäristyksen. Vieläkään maa ei ole aivan vakaa.

Balilta Arinan oli tarkoitus jatkaa matkaa vesiteítse Gili-saarille ja edelleen Lombokilta lentäen. Hän oli varannut majoituksen hotellista yhdeltä Gili-saarista, joille järistys iski myös pahasti. Hotelli on kuitenkin tuhoutunut järistyksessä.

Paikalliset ovat Arinan mukaan olleet järistyksestä myös järkyttyneitä.

– Kukaan paikallisistakaan, joille olen jutellut, ei ole nukkunut viime yönä, Arina kertoo.

Lisää aiheesta:

Maanjäristyksen jälkeinen evakuointi johti täyteen kaaokseen Gili-saarilla – suomalaisperheen lapsia tönittiin alta pois, kun ihmiset rynnivät lautoille

Indonesian Gili-saarilta evakuoidaan yli tuhat matkailijaa Lombokin järistyksen takia – UM: Tiedossamme ei ole, että suomalaisia olisi loukkaantunut

Yli 90 ihmistä kuollut maanjäristyksessä Indonesian Lombokilla