9-vuotias tyttö putosi Mustekala-laitteesta Linnanmäellä ja mursi kyynärpäänsä – onnettomuuden syy vielä mysteeri

Laitteesta ei ole löydetty teknistä vikaa, Linnanmäen toimitusjohtaja Pia Adlivankin sanoo . Tyttö on nyt sairaalassa äitinsä kanssa.

Linnanmäki
Mustekala valokarnevaaleilla.
Klassikkolaite Mustekala valokarnevaalien aikaan.Joni Haavisto / AOP

9-vuotias tyttö putosi Mustekala-laitteesta Linnanmäellä maanantaina. Tyttö on viety sairaalaan. Huvipuiston toimitusjohtajan Pia Adlivankin mukaan tytön kyynärpää on murtunut. Adlivankin on kertonut STT:lle, että käsi pitänee leikata. Linnanmäellä tutkitaan nyt, miten onnettomuus on voinut tapahtua.

Adlivankin kertoo, että kaikki laitteet tarkastetaan ja koeajetaan joka aamu. Vuodesta 1985 asti Linnanmäellä asiakkaita pyörittäneestä Mustekala-laitteesta ei havaittu vikaa tänä aamuna – eikä onnettomuuden jälkeen.

– Meillä ei ole vielä ymmärrystä siitä, mitä tapahtui. Teknistä vikaa emme ole laitteesta löytäneet, vaikka laite on tarkastettu aamulla ja onnettomuuden jälkeen.

Onnettomuuden tutkintaa hankaloittaa tällä hetkellä myös se, ettei tapaukselle ole löytynyt silminnäkijöitä. Tytön vanhemman olivat Adlivankinin mukaan laitteen läheisyydessä, mutta eivät nähneet tytön putoamista.

Laitehoitaja huomasi lopulta, että lapsi oli maassa ja pysäytti laitteen.

– Laite oli käynnissä [onnettomuuden aikana]. Sehän käy korkealla, 3,7 metrissä, mutta oli tulossa alas ja arvio on, että onnettomuus sattui, kun laite oli 1–2 metrin korkeudessa maasta, Adlivankin kertoo.

Toimitusjohtajan mukaan Linnanmäellä ei ole tapahtunut vastaavanlaista onnettomuutta kyseisessä laitteessa eikä myöskään muissa huvipuiston laitteissa.

Tutkintaa jatketaan ja Adlivankin odottaa, että pääsee juttelemaan tytön kanssa tapahtuneesta. Tyttö pysyi tajuissaan koko onnettomuuden ajan ja ambulanssihenkilökunnan mukaan hän ei lyönyt tilanteessa päätään, Adlivankin kertoo.

Tytön äiti on mukana sairaalassa. Isä ja veli jäivät vielä huvipuistoon jatkamaan päivää.

– Äiti lupasi kertoa meille heti, kun he tietävät ja luultavasti palaavat vielä huvipuistoon jatkamaan päivää.

Adlivankinin mukaan onnettomuus hyvitetään perheelle. Sitä hän ei vielä osannut sanoa, mikä Mustekala-laitteen kohtalo on: laitetaanko klassikkolaite mahdollisesti hyllylle.

– Jos siinä on mitä tahansa uhkaa, niin totta kai teemme toimenpiteitä, ettei uhka toistu. Mutta en lähtisi spekuloimaan, ennen kuin tiedämme, mitä todella tapahtui.

Onnettomuudesta kertoi ensimmäisenä Ilta-Sanomat. (siirryt toiseen palveluun)