1. yle.fi
  2. Uutiset

Hiihtoseura ja Cheekin jäähyväiskonsertin järjestäjä löysivät sovun: Mäkihyppykisat hypätään Lahdessa

Hiihtoseura uhkasi jopa hakevansa korvauksia, mikäli taloudellisesti tärkeät kisat olisi jouduttu järjestämään muualla Cheekin jäähyväiskonsertin rakennusurakan takia.

Lahti
Lahden mäkimontussa rakennetaan Cheekin jäähyväiskonserttia
Juha-Petri Koponen / Yle

Mäkihypyn ja yhdistetyn SM-kesäkisat voidaan sittenkin järjestää Lahden urheilukeskuksessa ensi viikonloppuna.

Lahden kaupungin liikuntatoimi ja konsertin järjestäjä ovat sopineet, että viikonlopun kisat voidaan järjestää mäkimontussa, vaikka alunperin Cheekin jäähyväiskonsertin rakentamisurakan oli määrä sulkea koko urheilukeskus elokuun alussa.

– Pientä säätöä se vaatii viikonlopuksi, jotta siellä on kaikkien turvallista olla, kertoo Hiihtoseuran viestintä- ja yhteyspäällikkö Soili Hirvonen.

Hirvosen mukaan se, että kisat olisi peruttu ja mäkihyppääjät olisivat joutuneet harjoittelemaan muualla lähes kuukauden, olisi ollut seuralle suuri taloudellinen menetys.

Nyt tornit suljetaan mäkihyppääjiltä kisojen jälkeen ensi viikonloppuna. SM-kisoihin odotetaan nelisenkymmentä osallistujaa.

Lahden maauimala suljettiin tältä kesältä etuajassa jo viime viikolla, sillä päätöskonsertin rakentaminen kestää neljä viikkoa. Aiemmin Hiihtoseura väläytti jopa hakevansa korvausvaatimuksia, mikäli kisat olisi jouduttu perumaan.

Hirvosen mukaan Hiihtoseuralle erityisen haasteellista oli se, että sulkemispäivä tuli seuralle yllätyksenä eikä varsinaista päivää tiedetty hyvissä ajoin.

Lue seuraavaksi