60-vuotias nainen pidätettynä tuhopoltoista Kristiinankaupungissa

Kristiinankaupungin keskustassa sytytettiin asumattomia rakennuksia tuleen kolmena viikonloppuna peräkkäin. Eilen epäillystä tekijästä saatiin näköhavainto tapahtumapaikalta.

tulipalot
Tulipalossa tuhoutunut rakennus Kristiinankaupungissa.
Tulipalossa tuhoutunut rakennus Kristiinankaupungissa.Niklas Joki / Yle

Pohjanmaan poliisi on pidättänyt 60-vuotiaan paikkakuntalaisen naisen epäiltynä Kristiinankaupungissa sattuneista tuhotöistä. Keskustan puutalokortteleissa on sattunut kolmena viikonloppuna peräkkäin, sunnuntaina aamuyöllä tulipalo.

Kohteena on ollut asumaton puurakennus tai puinen ulkorakennus, ja tuhotöitä on kirjattu kaikkiaan neljä sekä niiden lisäksi yksi tuhotyön yritys. Eilen aamuyöllä viiden jälkeen tehtiin näköhavainto naisesta tapahtumapaikalla, ja poliisi onnistui ottamaan kiinni epäillyn tekijän.

Vaikka kohteet eivät ole olleet asuttuja, palon leviämisen vaara on ollut suuri.

– Kaikki tietävät millainen ilma on ollut, rakennusten rakenteet ovat rutikuivia ja etäisyydet lyhyitä. Riski, että palot olisivat levinneet läheisiin rakennuksiin on ollut suuri, toteaa rikoskomisario Mikko Uusimäki.

Epäilty on pidätettynä ja keskiviikkoon mennessä täytyy päättää, esitetäänkö häntä vangittavaksi vai tuleeko jotain muita toimenpiteitä. Poliisi ottaa edelleen vastaan vihjeitä ja havaintoja paloihin liittyen sähköpostiin vihjeet.pohjanmaa@poliisi.fi (siirryt toiseen palveluun).