1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Bologna

Valvontakameravideo paljastaa, miten Italian valtava räjähdysonnettomuus sai alkunsa – kaksi kuoli, 70 loukkaantui

Säiliörekka törmäsi edellä olevaan kuorma-autoon, syttyi tuleen ja lopulta räjähti.

Bologna
Valvontakamera tallensi säiliöauton räjähdyksen Bolognassa
Valvontakamera tallensi säiliöauton räjähdyksen Bolognassa

Bolognassa Italiassa ainakin kaksi ihmistä on kuollut ja 60–70 on loukkaantunut moottoritiellä tapahtuneessa säiliörekan räjähdyksessä.

Säiliöauto törmäsi moottoritiesillalla edessään olleeseen kuorma-autoon, syttyi tuleen ja lopulta räjähti. Uutistoimisto Ansan mukaan (siirryt toiseen palveluun) säiliöautossa oli nestekaasua.

Iltapäivällä Bolognan esikaupunkialueella sattunut räjähdys romahdutti osan moottoritiesiltaa. Romahtaneen sillan alle jäi ajoneuvoja ja liikkeitä.

Ilmakuva onnettomuuspaikalta Bolognassa, Italiassa.
Ilmakuva onnettomuuspaikalta Bolognassa, Italiassa.Vigli del Fuoco / EPA

Loukkaantuneista 14 on Ansan mukaan vakavasti loukkaantuneita. Uhrimäärä saattaa yhä nousta, sillä räjähdys oli voimakas, Ansa lisää.

Myös Italian poliisi sanoi, että monet loukkaantuneista ova saaneet vakavia palovammoja. Jotkut ovat loukkaantuneet myös lentäneistä lasinpalasista ja muista kappaleista.

Onnettomuus sattui lähellä Bolognan lentokenttää. Moottoritieosuus on suljettu liikenteeltä. Tuli saatiin sammumaan voimakkaassa palossa vasta kolme tuntia onnettomuuden jälkeen.

Onnettomuus haittaa pahoin liikennettä alueella. Moottoritie johtaa kaupungista Adrianmeren rannikolle, joka on italialaisten suosittu lomakohde. Kiireisintä lomaruuhkaa on odotettu alueelle ensi viikonloppuna.

Päivitetty 6.8.2018 kello 20.15: Päivitetty otsikko, lisätty uusi video, lisätty tietoja.

Lähteet: AP, Yle

Lue seuraavaksi