Haminan uimahallin myynnistä valitus hallinto-oikeuteen

Asunto-osakeyhtiön mielestä kaupungin ja virolaisyhtiön välinen kauppa on tekaistu.

uimahallit
Haminan entinen uimahalli
Sakari Saksa / Yle

Haminan vanhan uimahallin myynnistä on jätetty valitus Itä-Suomen hallinto-oikeuteen. Valituksen teki uimahallikiinteistön omistava asunto-osakeyhtiö.

Haminan kaupunki päätti toukokuussa myydä käytöstä poistetun uimahallin virolaiselle Kuntovoima OU -yhtiölle tuhannen euron hintaan.

Lisäksi kaupunki lupautui maksamaan 200 000 euroa konsultille, jonka on tarkoitus etsiä tiloille uutta käyttöä. Satamakadulla sijaitsevaan uimahalliin on tarkoitus etsiä liikunnan, hyvinvoinnin ja vapaa-ajan palveluja.

Valittajien mukaan koko järjestely on tekaistu ja laiton. Valittajien mielestä kaupungin ainoana tarkoituksena on päästä osakkeista eroon.

Kaupasta tehtiin jo aiemmin oikaisuvaatimus, jonka kaupunki kuitenkin hylkäsi. Kaupungin mielestä väitteet päätöksen lainvastaisuudesta ovat vailla pohjaa.

Asunto-osakeyhtiö pelkää myös, että ostaja ei selviydy vastikkeista, ja maksut kaatuvat muiden osakkaiden maksettavaksi. Uimahallin yhtiövastike on noin 8 500 euroa kuukaudessa.

Kaupunki ja taloyhtiö ovat riidelleet aiemmin kiinteistöön tehdystä putkiremontista, jonka yhtiö päätti teettää kaupungin vastustuksesta huolimatta.