Tornion Uitonrantaan ei rakenneta yleistä saunaa – uutta paikkaa haetaan

Tornion Uitonrantaan on suunniteltu yleistä saunaa. Lähialueen asukkaat halusivat kuitenkin säilyttää alueen uima- ja kuntoilupaikkana.

yleinen sauna
Löylynheittoa
Petri Jauhiainen / Yle

Torniossa haetaan uutta paikkaa sauna- ja uintikeskukselle, kun Suensaaren Uitonrantaan suunniteltu yleinen sauna sai tyrmäyksen kesäkuun lopussa. Yksi mahdollinen paikka Pikisaaren lisäksi on jokiranta Green Linen liepeillä.

Uitonrannan saunasuunnitelmat kariutuivat alueen asukkaiden vastustukseen.

– Lautakunta on päättänyt yksimielisesti, että saunaa tai muita virkistysmuotoja ei nyt kaavoiteta Uitonrantaan, vaan se säilyy ennallaan. Lähialueen asukkaat aktivoituivat ja ilmaisivat, että se tulisi säilyttää. Toivotaan, että uusi paikka löytyisi keskeiseltä kaupunkialueelta, sanoo Tornion kaupunginarkkitehti Jarmo Lokio.

Toinen saunahanke on vireillä Tornion Pikisaareen. Siellä yleinen uimaranta tulee joka tapauksessa säilymään ja saaren eteläpään käyttömahdollisuuksia pohditaan.

Tornion kaupungin mukaan useat eri tahot ovat olleet kiinnostuneita sauna- ja uintikeskuksen perustamisesta Tornionjoen rannalle.

Pohjois-Suomessa vastaava suunnitelma on vireillä myös Oulussa (siirryt toiseen palveluun), jossa on hiljattain ratkennut tontin luovutuskilpailu torin kupeessa sijaitsevalle Kiikelin alueelle.