Olympiastadionilla uhkaava palo – rakennustyömaalla kyti lattian alla

Helsingin pelastuslaitos lähetti paikalle 14 pelastusyksikköä, koska tilannetta pidettiin uhkaavana rakennuksen arvokkuuden takia.

Helsingin olympiastadion
Olympiastadionia remontoidaan
Jarno Kuusinen / AOP

Helsingin olympiastadionin remonttityömaalla sattui tänään pieni tulipalo, kun lattian välipohjan alla kyti palon alku aamupäivällä.

Rakennustyömiehet eivät saaneet alkusammutuksella sammutettua alkavaa paloa, joten paikalle lähetettiin 14 pelastusyksikköä.

Stadionin lattiaan jouduttiin tekemään reikiä, jotta vettä saatiin ruiskutettua oikeaan paikkaan.

Palo alkoi hitsauksesta

Palo sai alkunsa rakennustyömaan putkitöiden yhteydessä tehdyistä hitsaustöistä.

Helsingin pelastuslaitoksen päivystävä palomestari Ville Estlander sanoo, että palo oli uhkaava, koska sitä oli aluksi vaikea paikantaa ja kyse on arvokkaasta rakennuksesta.

– Aina on uhkaava tilanne, kun alkusammutus ei tehoa ja palo pääsee tuollaisessa suljetussa ontelotilassa kehittymään. Jos siihen ei heti päästä vaikuttamaan, se voi hyvinkin päästä leviämään.

Rakennustyömiehet toimivat Estlanderin mukaan aivan oikein, kun huomasivat etteivät itse saaneet savunmuodostusta loppumaan ja soittivat 112:een.

– Kun kyse on olympiastadionista, sinne lähetettiiin heti yksiköitä termillä "suuri", Estlander sanoo.

Estlanderin mukaan vastaavia paloja syttyy usein. Hitsauksen yhteydessä erityisesti kupariputket kuumenevat usein niin, että kuumuus sytyttää lattian välipohjien villoja ja puruja.

Olympiastadionin palo on saatu rajattua. Palosta aiheutui lähinnä savu- ja vesihaittoja.