9-vuotias tyttö putosi Linnanmäen Mustekalasta – Nyt tutkitaan, nousiko laitteen turvakaari kesken kierroksen

Loukkaantunut tyttö on kertonut, että turvakaari käytiin lukitsemassa ennen laitteen käynnistymistä. Putoamisesta ei ole saatu silminnäkijähavaintoja eikä kuvamateriaalia.

Linnanmäki
Linnanmäen Mustekala.
Petteri Juuti/Yle

Linnanmäen eilisen laiteturman tutkijat pitävät mahdollisena, että Mustekala-laitteen turvakaari on noussut jostain syystä kesken kierroksen.

9-vuotias tyttö putosi Mustekala-laitteesta Linnanmäellä eilen maanantaina. Tyttö vietiin sairaalaan. Huvipuiston toimitusjohtajan Pia Adlivankinin mukaan tytön kyynärpää murtui. Adlivankin kertoi eilen STT:lle, että käsi pitänee leikata.

Onnettomuuden tutkintaa on jatkettu tänään aamukuudesta lähtien huvipuistossa. Mukana on ollut myös turvatekniikan keskuksen Tukesin tutkijoita.

Lisäksi poliisi on ottanut onnettomuuden tutkintaan.

Loukkaantunut tyttö on kertonut, että turvakaari käytiin sulkemassa ennen laitteen käynnistymistä. Linnanmäen toimitusjohtaja Pia Adlivankin sanoo, että nyt tutkitaan, sulkeutuiko se todella, tai aukesiko se mahdollisesti kesken kierroksen, jolloin tyttö pääsi putoamaan.

– Onko se lukittunut vai ei, niin sitä ei osata sanoa, Adlivankin sanoo.

Linnanmäen Mustekala.
Petteri Juuti/Yle

Laite pysyy suljettuna ainakin tämän viikon

Mustekala on toiminut onnettomuuden jälkeisissä testeissä normaalisti, eikä viallisia osia ole löydetty. 9-vuotias tyttö loukkaantui pudotessaan huvipuistolaitteesta Linnanmäellä eilen päivällä.

Onnettomuuden syyn selvittelyä vaikeuttaa se, että putoamisella ei tiettävästi ollut silminnäkijöitä, eikä yksikään Linnanmäen turvakameroista kuvannut tapausta.

Mustekala-laite pysyy suljettuna ainakin tämän viikon. Linnanmäki tutkii mahdollisuuksia asentaa laitteeseen turvavyöt tai parantaa istuinten turvallisuutta.

Uusimmat uutiset puhelimeesi

Lataa Yle.fi-sovellus