Yle seurasi hetki hetkeltä: Syyttäjä vaatii Jari Sillanpäälle jopa 1,5 vuoden ehdollista tuomiota huumausainerikoksista – Puolustuksen mukaan omasta käytöstä pitäisi selvitä sakoilla

Yle seurasi hetki hetkeltä, kun viihdetaiteilija Jari Sillanpäälle luettiin syytteet Helsingin käräjäoikeudessa. Herki hetkeltä -merkinnät löydät jutun lopusta.

Jari Sillanpää kuvailee tunnelmiaan oikeudenkäynnin tauolla
Jari Sillanpää kuvailee tunnelmiaan oikeudenkäynnin tauolla

Syyttäjä vaatii viihdetaiteilija Jari Sillanpäälle enintään 1,5 vuoden ehdollista vankeutta kahdesta huumausainerikoksesta.

Puolustuksen mukaan sopiva rangaistus olisi sakkoa tai korkeintaan muutama kuukausi ehdollista vankeutta.

Ensimmäinen syyte koskee sitä, että Sillanpää olisi syytteen mukaan vuosina 2014–2018 käyttänyt itse ja tarjonnut ystävilleen yhteensä 118 grammaa metamfetamiinia.

Toinen syyte liittyy siihen, että Sillanpää olisi hankkinut ja käyttänyt Thaimaassa 10 grammaa metamfetaaminia helmi-maaliskuussa. Maaliskuussa Suomeen palatessaan Sillanpään ja tämän miesystävän matkatavaroista löytyi 0,5 grammaa samaa huumausainetta.

Sillanpää on myöntänyt syytteessä kuvatut asiat.

Jari Sillanpää turvatarkastuksessa Helsingin käräjäoikeudessa.
Suuri joukko tiedotusvälineiden edustajia oli seuraamassa laulaja Jari Sillanpään saapumista Helsingin käräjäoikeuteen.

Tapauksen käsittely alkoi keskiviikkona Helsingin käräjäoikeudessa. Huumekokonaisuudessa on syytettyinä yhteensä 12 henkilöä.

Yhden miehen epäillään ostaneen lähinnä Thaimaasta ja Alankomaista vuosien 2014–2018 aikana metamfetamiinia yhteensä noin 700 grammaa.

Hän on tuonut syytteen mukaan ainetta Suomeen toistakymmentä kertaa. Määrät vaihtelevat muutamista grammoista yli 50 grammaan.

Syyttäjän mukaan pääepäilty on myynyt salakuljettamaansa ainetta Suomessa yhteensä noin 500 grammaa. Ostajat ovat Sillanpää ja 10 muuta syytteessä olevaa miestä. Yksi heistä on Sillanpään miesystävä.

Syytetyillä ei ole syyttäjän käsityksen mukaan aiempaa huumerikostaustaa.

Yhteydenpito myyjään tapahtui viestitse

Sillanpää on ollut huumeiden salakuljettajaan yhteydessä pääasiassa WhatsApp-pikaviestisovelluksen ja tekstiviestien välityksellä. Viestittely on alkanut heinäkuussa 2014.

Sillanpää on ostanut syyttäjän mukaan mieheltä ensimmäisen kerran huumeita lokakuussa 2014. Viimeinen ostotapahtuma on helmikuulta 2018.

Syyttäjän mukaan osa maksuista on suorittettu huumeiden salakuljettajan tilille.

Sillanpään suurin yksittäinen osto on ollut syyttäjän mukaan 10 grammaa. Yhteensä ostotapahtumia on syyttäjän näkemyksen mukaan ollut 35 kappaletta ja aineen arvioitu yhteismäärä on 118 grammaa.

Myyjän grammahinta oli syyttäjän mukaan noin 200 euroa. Näin laskettuna Sillanpää olisi siis hankkinut myyjältä metamfetamiinia yhteensä 23 600 eurolla.

Poliisi on takavarikoinut Sillanpään asunnosta myös huumausaineiden käyttövälineitä. Sillanpään asianajaja Riitta Leppiniemi kertoi, että Sillanpää on käyttänyt metamfetamiinia lähinnä polttamalla.

Jari Sillanpää tuomittiin alkuvuodesta 50 päiväsakkoon rattijuopumuksesta, huumausaineen käyttörikoksesta ja kahdesta liikennerikkomuksesta. Hän autoili Helsingin keskustassa metamfetamiinin vaikutuksen alaisena.

Yle seurasi hetki hetkeltä

Lue myös: