Ammuskelu Helvetin enkelien kerhotilaan siirtyi syyteharkintaan – ampumisella yhteys samana iltana tehtyyn pahoinpitelyyn

Poliisin mukaan kyseessä ei ole moottoripyöräkerhojen välinen välienselvittely.

moottoripyöräkerhot
Hells Angels MC Carelia
Yle

Toukokuun alussa Lappeenrannassa tapahtuneen kerhotila-ammuskelun esitutkinta on päättynyt ja tapaus etenee syyteharkintaan.

Tapauksessa ohi ajaneesta autosta ammuttiin Helvetin enkelien jäsenkerhon MC Carelian kerhohuonetta kohti rynnäkkökiväärillä. Osa laukauksista meni seinien läpi sisälle huoneisiin.

Tutkinnanjohtajana toimineen rikoskomisario Tuomas Pöyhösen mukaan amupumavälikohtauksen taustalla ovat henkilökohtaiset syyt. Kyse ei ole moottoripyöräjengien välienselvittelystä. Tutkinnan aikana on myös selvinnyt, että ampumavälikohtauksella on yhteys Imatralla samana iltana tehtyyn pahoinpitelyyn.

Kolme ammuskeluun osallistunutta miestä on edelleen vangittuina. Heitä epäillään murhan yrityksestä ja törkeästä ampuma-aserikoksesta. Poliisi ei kerro, onko aseena käytetty rynnäkkökivääri löytynyt.

Syytteen nostamiseen on aikaa elokuun loppuun. Tapauksen etenemisestä syyteharkintaan kertoi ensimmäisenä Mtv verkkosivuillaan. (siirryt toiseen palveluun)