Nyt on töitä tarjolla: Lapin lentoasemille palkataan 50 uutta työntekijää

Töitä on talvikaudeksi palveluneuvojille, kunnossapidon ammattilaisille ja bussien kuljettajille.

Lapin maakunta
Lentokone, joulupukki ja koneen miehistö
Kittilän matkustajamäärät kasvoivat viime vuonna 26 prosenttia.Finavia

Lapin lentoasemilla on töitä kymmenille uusille työntekijöille ensi talveksi. Lentoasemista huolehtiva Finavia kertoo Twitterissä palkkaavansa jopa 50 uutta työntekijää pohjoisen kentille.

Lapin ja Kuusamon lentoasemille haetaan Lapin matkailun kuumimpaan matkailusesonkiin töihin palveluneuvojia ja kunnossapidon ammattilaisia seuraavaksi talvikaudeksi. Työsuhteet ovat määräaikaisia. Ne alkavat loka- tai marraskuussa ja Finavia toivoo niiden jatkuvan ensi vuoden huhtikuun loppuun saakka.

Lisäksi Kittilään haetaan tarvittaessa töihin tulevia asematasobussien kuljettajia.

Töitä on tarjolla Rovaniemen, Kittilän, Enontekiön, Kemi-Tornion, Ivalon ja Kuusamon lentoasemilla.

Iso ponnistus

Finavian mukaan tulevalle talvikaudelle tarvitaan puolet aiempaa enemmän sesonkityöntekijöitä, kun lentoliikenteen odotetaan vilkastuvan edelleen.

– Tämä on meille iso ponnistus. Puhutaan kuitenkin 50 hengen palkkaamisesta tilanteessa, jossa töitä on tarjolla myös muualla, Finavian lentoasemaverkoston johtaja Jani Jolkkonen sanoo.

Finavia ei ponnistele yksin, sillä rekrytointikampanjassa on mukana henkilöstövuokrausyritys Barona. Hakuaika sesonkitöihin päättyy elokuun lopussa. Työpaikkoja voi hakea Finavian verkkosivuilta (siirryt toiseen palveluun).

– Viime vuonna osa Lapin lentoasemista haki yhdessä työntekijöitä talveksi. Aiemmin jokainen lentoasema hankki itse sesonkityöntekijänsä, muistelee Rovaniemen lentoaseman johtaja Johan Juujärvi.

Korjattu 8.8.2018 kello 14.49 väliotsikon jälkeistä kappaletta sesonkityöntekijöiden määrästä verrattuna edelliskauteen.