Italian maantieräjähdyksen aiheuttajana pidetään säiliörekan kuljettajaa

Onnettomuutta tutkiva syyttäjä sanoi, että yksi mahdollinen syy onnettomuuteen saattaa olla kuljettajan nukahtaminen rattiin, mutta että sitä ei voi vielä sanoa varmasti. Kuljettaja kuoli onnettomuudessa.

räjähdysonnettomuudet
Ilmakuva onnettomuuspaikalta Bolognassa, Italiassa.
Ilmakuva onnettomuuspaikalta Bolognassa, Italiassa.Vigli del Fuoco / EPA

Bolognassa Italiassa maanantaina tapahtuneen räjähdysonnettomuuden aiheuttajana pidetään alustavasti nestekaasua kuljettaneen säiliöauton kuljettajaa. Kuljettaja kuoli onnettomuudessa. Lisäksi kaikkiaan 145 ihmistä loukkaantui.

Säiliöauto ajoi moottoritiellä Bolognan ulkopuolella toisen rekan perään hiljentämättä vauhtiaan. Autot syttyivät tuleen, ja kolmas rekka törmäsi vielä niiden romuihin.

Palo aiheutti muutamaa minuuttia myöhemmin valtavan räjähdyksen, joka sai myös moottoritien sillan romahtamaan. Onnettomuus näkyi poliisin eilen julkaisemalla valvontakameravideolla.

Vielä eilen italialaismediassa puhuttiin kahdesta kuolleesta ja loukkaantuneiden määrä oli alle sadan. Myös molempien rekkojen kuljettajat loukkaantuivat, mutta heidän vammojensa vakavuudesta ei ole tietoja.

Räjähdyksen ääni kuului koko kaupungin alueella, ja palosta noussut savupilvi näkyi sekin hyvin pitkälle.Italian pääministeri Giuseppe Conte vieraili sairaalassa tapaamassa onnettomuudessa loukkaantuneita.

– Ottaen huomioon onnettomuuden olosuhteet ja mahdolliset seuraukset, voimme sanoa olleemme onnekkaita, Conte sanoi.

Italialaismedia kuvaili säiliöauton kuljettajaa ammattitaitoiseksi ja että hänellä oli vuosien kokemus herkästi syttyvien materiaalien kuljettamisesta.

Onnettomuutta tutkiva syyttäjä sanoi, että yksi mahdollinen syy onnettomuuteen saattaa olla kuljettajan nukahtaminen rattiin, mutta että sitä ei voi vielä sanoa varmasti.

Aiheesta aiemmin:

Valvontakameravideo paljastaa, miten Italian valtava räjähdysonnettomuus sai alkunsa – kaksi kuoli, 70 loukkaantui

Lähteet: STT, AFP