Herätys: Jari Sillanpää käräjillä, turvapaikanhakijoiden mielenterveysongelmat, ekaluokkalaisten elämää eri vuosikymmeninä

Lue tästä päivän puheenaiheet lyhyesti. Voit säätää Uutisvahdissa Herätys-ilmoituksia asetuksista.

Aamukooste
Laulaja Jari Sillanpää Helsingin kirjamessuilla.
Laulaja Jari Sillanpää.Jussi Nukari / Lehtikuva

Jari Sillanpää joutuu tänään oikeuteen – Syyttäjä vaatii rangaistusta kahdesta huumerikoksesta

Helsingin käräjäoikeudessa luetaan tänään laajassa oikeudenkäynnissä syytteet viihdetaiteilija Jari Sillanpäälle. Hän on myöntänyt julkisuudessa hankkineensa 110 grammaa metamfetamiinihuumetta. Katso Ylen suora lähetys oikeustalolta kello 8.45 alkaen.

Maahanmuuttovirasto tarvitsee lisätilaa itsetuhoisille turvapaikanhakijoille

Suomen vastaanottotoiminnassa on yksi osasto erityistä tukea tarvitseville turvapaikanhakijoille, ja se on ollut jo vuosia täynnä. Turvapaikanhakijoiden mielenterveyden ongelmien arvioidaan johtuvan paitsi menneisyyden kokemuksista, niin myös Suomessa koetuista pettymyksistä.

Mies
AOP

Ekaluokkalaisten elämää kiiltokuvista Fidget spinnereihin

Koulu on aina muuttunut yhteiskunnan mukana. Muistatko vielä, millaista oli olla ekaluokkalainen? Katso, miten ekaluokkalaiset ovat pukeutuneet, syöneet ja leikkineet 1960-luvulta 2010-luvulle.

Luokkakuvia eri vuosikymmeniltä.
Yle

Liikennekuolemat jyrkässä nousussa Virossa

Virossa on kuollut tänä vuonna jo enemmän ihmisiä liikenteessä kuin koko viime vuonna yhteensä. Kyseessä saattaa olla tilastollinen sattuma, mutta poliisi on luvannut kiristää valvontaansa ja haluaisi nostaa ylinopeussakkoja.

Liikennettä Viru-hotellin edessä
Eniten liikennekuolemia on tapahtunut Harjun maakunnassa, johon myös Tallinna kuuluu.Silja Massa / Yle

Keskiviikosta tulossa poutainen

Keskiviikko on Suomessa pääosin poutainen, joskin pohjoisessa ja lännessä voi kehittyä sade- ja ukkoskuuroja. Ylen meteorologi Seija Paasonen kertoo, että etelässä ja lännessä lämpötila kohoaa paikoin hellelukemiin, kun taas Pohjois-Lapissa jäädään 20 asteen alapuolelle.

Lue lisää säästä Ylen sääsivuilta.

Keskiviikon sääkartta.
Yle Sää