Elon Musk harkitsee: Tesla pois pörssistä

Teslan toimitusjohtajan Elon Muskin mukaan päätöstä Teslan pörssistä vetäytymisestä ei ole vielä tehty.

Tesla Motors
Elon Musk
Elon Musk on muun muassa avaruusaluksia valmistavan Space X:n ja sähköautovalmistaja Teslan toimitusjohtaja.Ben MacMahon / EPA

Sähköautoyhtiö Teslan toimitusjohtaja Elon Musk harkitsee yhtiön vetämistä pörssistä.

”Harkitsen Teslan vetämistä pois pörssistä 420 dollarin osakehintaan. Rahoitus turvattu”, kirjoitti Musk Twitter-tilillään tiistai-iltana Suomen aikaa.

Musk selitti yllättävää ilmoitustaan Teslan blogissa (siirryt toiseen palveluun) ja vakuutti, ettei lopullista päätöstä ole vielä tehty. Hänen mielestään pörssistä vetäytyminen loisi Teslalle parhaan mahdollisen toimintaympäristön ja helpottaisi muun muassa yhtiön tulevaisuudensuunnitelmia. Hän ei tarkentanut rahoituksen taustoja, mutta totesi, että ”sijoittajien tuki on vahvistettu”.

Musk sanoi Twitterissä, että hän aikoo pysyä Teslan johdossa, vaikka yhtiö lähtisikin pörssistä.

Osake ampaisi nousuun

Elon Muskin ilmoitus ehti aiheuttaa Teslan osakearvon kohoamisen reilulla seitsemällä prosentilla, ennen kuin kaupankäynti Teslan osakkeilla keskeytettiin pari tuntia ennen pörssin sulkemista. Kaupankäynti ehti kuitenkin alkaa uudelleen ja osake päätyi pörssin sulkeutuessa 11 prosentin lentoon.

Teslan osakkeen arvo on ollut nosteessa elokuun alun osavuosikatsauksen jälkeen. Tesla teki odotettua enemmän tappiota, mutta yhtiö arveli toiminnan siirtyvän kannattavaksi jo kolmannen vuosineljänneksen aikana.

Sanomalehti Financial Times kertoi tiistaina, että Saudi Arabian valtionrahasto olisi ostanut kolmesta viiteen prosenttia Teslan osakkeista.

Tesla on viimein saanut kansan sähköautona markkinoidun Model 3:n tuotannon toivottuun vauhtiin, ja auto on käynyt kaupaksi hyvin.