1. yle.fi
  2. Uutiset

Vastaanottokeskusten työntekijöitä uhkaillaan harvakseltaan Oulun seudulla

Tällä hetkellä Oulun transit -yksikössä on 233 asiakasta, alaikäisyksikössä 14 ja Pudasjärven odotusajan yksikössä 97 asiakasta.

Oulu
Turvapaikanhakija käyttää kännykkää käytävällä
Kay Nietfeld / EPA

Maahanmuuttoviraston tietojen mukaan turvapaikanhakijat ovat aiempaa väkivaltaisempia vastaanottokeskusten työntekijöitä kohtaan.

Oulun seudulla tilanteen kuitenkin koetaan olevan toisenlainen. Vastaanottokeskuksesta kerrotaan, että työntekijöihin ei ole kohdistunut tavallista enempää uhkailuja tai suoranaista väkivaltaa.

– Uhkailutilanteita on ollut hyvin harvoin ja uhkailu on ollut suusanallista, Oulun vastaanottokeskuksen vs. johtaja Janne Similä kertoo.

Oulun vastaanottokeskukseen kuuluu transit -yksikkö, joka on tarkoitettu ensisijaisesti uusille maahan tulleille turvapaikanhakijoille ja sen lisäksi Oulussa on alaikäisyksikkö. Pudasjärvellä on odotusajan yksikkö.

Tällä hetkellä Oulun transit -yksikössä 233 asiakasta, alaikäisyksikössä 14 ja Pudasjärven odotusajan yksikössä 97 asiakasta.

Suomen vastaanottokeskuksissa on tällä hetkellä kirjoilla 11 400 turvapaikanhakijaa, joista 9 000 on saanut kielteisen turvapaikkapäätöksen.

Onhan sinulla jo puhelimessasi Ylen Uutisvahti? Lataa se tästä! (siirryt toiseen palveluun)

Lue seuraavaksi