Nordea ja Mandatum nostivat Sammon tulosta, Ifin näkymät paranivat hieman

If maksoi alkuvuonna odotettua enemmän korvauksia suurvahingoista Suomessa ja Ruotsissa, yhtiö kertoo.

Kuva: Seppo Sirkka / EPA

Finanssikonserni Sammon voitto ennen veroja nousi huhti–kesäkuussa 708 miljoonaan euroon, kun se vuotta aiemmin oli 435 miljoonaa euroa, yhtiö kertoo (siirryt toiseen palveluun).

Tulosta nostivat muun muassa 197 miljoonan euron kertaluonteinen erä, joka liittyy Mandatum Lifen ja Danske Bankin yhteistyösopimukseen sekä Sammon 223 miljoonan euron osuus osakkuusyhtiö Nordean huhti–kesäkuun tuloksesta.

Vahinkovakuutusyhtiön Ifin yhdistetty kulusuhde laski toisella vuosineljänneksellä 85,1 prosenttiin, kun se vuotta aiemmin oli 85,7 prosenttia.

Koko alkuvuoden aikana eli tammi–kesäkuussa If maksoi odotettua enemmän korvauksia suurvahingoista Suomessa ja Ruotsissa, yhtiö kertoo.

Sampo-konserni arvioi saavuttavansa tänä vuonna hyvän toiminnallisen tuloksen. Ifin yhdistetyn kulusuhteen se arvioi olevan tänä vuonna 86–88 prosenttia, hieman vähemmän kuin yhtiö aiemmin arvioi.

Nordean vaikutus konsernin tulokseen on huomattava, Sampo arvioi.

Vuodesta 2001 Sampo-konsernin talousjohtajana toiminut Peter Johansson, 61, jää eläkkeelle vuodenvaihteessa, yhtiö kertoo. Uudeksi talousjohtajaksi on nimetty Ifin talousjohtaja Knut Arne Alsaker, 45.

Otsikkoa korjattu 10.55: Vahinkovakuutusyhtiö Ifin näkymät ovat parantuneet hieman, eivät heikentyneet, kuten otsikossa aiemmin luki.

Lue lisää: