Pahasti velkaantunut opiskelija kavalsi ainejärjestöltä yli 16 000 euroa – sai ehdollista vankeutta

Entinen ainejärjestön vastuuhenkilö oli maksanut yhdistyksen rahoilla pääasiassa pikavippejä.

kavallus
Sadan euron seteleitä ja luottokortti.
Pixabay

Lapin yliopiston luokanopettajaksi opiskelevien ainejärjestö Lapikkaalta rahoja kavaltanut nainen on tuomittu ehdolliseen vankeuteen Lapin käräjäoikeudessa.

Käräjäoikeus tuomitsi naisen törkeästä kavalluksesta, petoksesta ja maksuvälinepetoksesta seitsemän kuukauden ehdolliseen vankeuteen.

Oikeus katsoi naisen kavaltaneen ainejärjestöltä 16 100 euroa rahaa lähes kahden vuoden aikana. Lisäksi hän oli hankkinut pikavippilainoja miehensä henkilötiedoilla tämän tietämättä noin 4000 euron edestä ja nostanut tämän luottokorttia käyttäen ainakin tuhat euroa. Rikokset tapahtuivat vuosina 2014-2016.

Syytetty myönsi tekonsa, vaikka kiisti olleensa syyttäjän väittämässä erityisen vastuullisessa asemassa ainejärjestössä. Hän oli toiminut Lapikas ry:n varapuheenjohtajana ja rahastonhoitajana ja myöhemmin yhdistyksen puheenjohtajana. Hänellä oli ollut käytössään järjestön pankkitilin verkkopankkitunnukset ja pankkikortti tunnuslukuineen.

Lapin käräjäoikeudesta kerrotaan, että nainen oli pahasti velkaantunut ja käytti rahoja pääasiassa pikavippien maksamiseen.

Käräjäoikeuden tuomio ei ole vielä lainvoimainen, sillä siitä voi valittaa Rovaniemen hovioikeuteen.