Kevan sijoitusten tuotto nipin napin plussalle

Sijoitustuottoja tarvitaan, kun eläkemaksutulot painuvat alle maksettujen eläkkeiden. Kevalla näin kävi viime vuonna.

Keva (Kuntien eläkevakuutus)
Kunta-alan ja valtion eläkevakuutusyhtiö Keva
Petteri Paalasmaa / AOP

Kunta-alan ja valtion eläkevakuutusyhtiö Kevan sijoitusten tuotto ylsi nipin napin plussalle tammi–kesäkuussa. Sijoitusten tuotto oli 0,7 prosenttia, Keva kertoo.

Pääomasijoitukset sekä kiinteistösijoitukset toivat tuottoa, mutta osake- ja korkosijoitusten tuotot painuivat pakkaselle. Suurin osa Kevan sijoituksista on korko- ja osakesijoituksia.

Toimitusjohtaja Timo Kietäväinen on tyytyväinen sijoitustuloksen kääntymiseen plussalle ensimmäisen vuosineljänneksen jälkeen.

– Haasteet sijoitusympäristössä ovat samaan aikaan lisääntyneet, etenkin kun otetaan huomioon riskien kasvu erityisesti kauppasotaan liittyen, Kietäväinen sanoo.

Kevan pitkän ajan reaalinen sijoitustuotto on 4,2 prosenttia vuotta kohti. Sijoitustuottoja tarvitaan, kun eläkemaksutulot painuvat alle maksettujen eläkkeiden. Kevalla näin kävi viime vuonna.

Ensimmäisellä vuosipuoliskolla maksutuloa kertyi runsaat 2,5 miljardia euroa ja kunta-alan eläkkeitä maksettiin vajaat 2,6 miljardia euroa. Työeläkevakuutettuja oli kesäkuun lopussa noin 523 000 henkilöä.