1. yle.fi
  2. Uutiset

Päätös Wasa Stationin rakentamisesta viipyy – "Neuvotteluja käydään jatkuvasti usean toimijan kanssa"

Vaasaan vanhan linja-autoaseman paikalle rakennettavaan tapahtumakeskukseen etsitään parhaillaan toimijoita.

Rakentaminen & kiinteistöt
Arosuo Arkkitehdit Oy:n havainnekuva Wasa Station aukiosta.
Arosuo Arkkitehdit Oy:n havainnekuva Wasa Station -aukiosta.Arosuo Arkkitehdit Oy

Päätös tapahtumakeskus Wasa Stationin rakentamisesta aiotaan tehdä vielä tämän vuoden puolella. Aikataulu venyy hieman edellisestä tavoitteesta, jonka mukaan rakentaminen piti saada käyntiin kuluvan vuoden kolmannella vuosineljänneksellä. Alun perin rakentamaan piti päästä jo vuosi sitten (siirryt toiseen palveluun).

Vanhan linja-autoaseman paikalle on tulossa muun muassa asuntoja, palloiluhalli, kauppoja ja hotelli (siirryt toiseen palveluun). Rakennuttaja YIT markkinoi parhaillaan asuntoja ja etsii toimijoita kaupallisiin tiloihin. Haussa on noin 50 toimijaa.

– Etsimme etenkin palloiluhallin toimintaa ja hyvinvointikeskusta tukevia palveluita. Kaupallista puolta on julkisuudessa ehkä korostettu liikaakin, kertoo aluejohtaja Mikael Snellman YIT:ltä.

YIT ja Vaasan kaupunki tekevät rakentamispäätöksen yhdessä. Vaasan kaupungin teknisen toimen johtaja Markku Järvelä kertoo, että päätös tehdään heti, kun YIT on löytänyt keskukseen tarpeeksi yrittäjiä.

– Hotelliyrittäjä on todennäköisesti helppo löytää, samoin asuntojen myynnistä tuskin tulee ongelmaa. Kaupallisia yrityksiä on vielä saatava lisää, Järvelä toteaa.

Kaupunki päättää syksyllä

Snellman ei paljasta, kuinka suuri osa tiloista on tähän mennessä saatu täytettyä, eikä sitä minkä verran tiloja on saatava täyteen, jotta päätös rakentamisesta voidaan tehdä.

– Päätös voidaan tehdä, kun tulijoita on riittävästi ja omistukset ovat selvillä. Neuvotteluja käydään jatkuvasti usean toimijan kanssa, Snellman sanoo.

YIT jatkaa Wasa Stationin suunnittelua. Syksyllä se tapaa tilojen tulevia käyttäjiä ja käy läpi heidän tarpeitaan rakentamista varten.

Syksyllä myös Vaasan kaupungin on tarkoitus päättää lopullisesti mukaan lähtemisestä. Sivistystoimen johtaja Christina Knookalan mukaan paketti pyritään viemään silloin kaupunginhallitukseen ja -valtuustoon.

Kaupunki omistaisi Wasa Stationista musiikki- ja kongressisalin.

Lue seuraavaksi