Hurja tilanne Kuopiossa: Maasturi törmäsi tahallaan poliisiautoon, apukuljettaja osoitti poliiseja käsiaseella ja kuljettaja uhkaili ampumisella

Ase osoittautui deaktivoiduksi.

rikokset
Poliisiautoja.
Marja Väänänen / Yle

Poliisipartio joutui tiistain ja keskiviikon välisenä yönä uhkaavaan tilanteeseen Kuopiossa. Partio kiinnitti Puijonlaakson alueella valvontaa suorittaessaan huomiota maasturiin, jonka poliisi päätti pysäyttää tarkastusta varten.

Maasturin kuljettaja ei noudattanut poliisin pysähtymiskäskyjä. Maasturi pakeni poliisia Puijonlaakson alueella ajaen välillä yli 100 kilometrin tuntivauhtia ja kevyenliikenteenväyliä pitkin. Maasturin kuljettaja törmäsi myös tahallaan poliisiautoon.

Kuljettaja menetti lopuksi ajoneuvon hallinnan ja maasturi ajautui ojaan. Apukuljettajana ollut henkilö osoitti poliisipartiota käsiaseella ja kuljettaja uhkasi suullisesti poliiseja ampumisella.

Poliisi sai tilanteen kuitenkin nopeasti hallintaan, ja ase osoittautui deaktivoiduksi.

Tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Pekka Jäntti pitää tapausta poikkeuksellisena.

– Aika ajoin poliiseja ajetaan pakoon, mutta se, että tarkoituksella törmätään ja aseella uhkaamalla yritetään estää virkatoimet, niin sitä pidän aika harvinaisena.

– Siinä tulee kyseeseen virkamiehen väkivaltainen vastustaminen. Sitähän poliisit eivät voi tietää ennalta, onko ase deaktivoitu vai ei, sitä ei voi ulkonäöstä päätellä, Jäntti huomauttaa.

Poliisi epäilee, että auto on anastettu. Kuljettajan hallusta löytyi kannabista. Kuljettajaa epäillään myös rattijuopumuksesta.