Oululainen kalaliike lopettaa toimintansa kauppahallin remontin vuoksi

Epävarmuus Oulun kauppahallin remontin aikataulusta ja töiden kestosta pistää kauppahallin yrittäjät ahtaalle.

Oulu
Kalakauppias Jussi Haanpää Oulun kauppahallissa.
Kalakauppias Jussi Haanpää päätti lopettaa liikkeensä toiminnan jo ennen kauppahallin remontin alkua.Paulus Markkula / Yle

Oulun kauppahallin tuleva remontti on saanut ensimmäisen yrittäjän ilmoittamaan koko toimintansa päättymisestä. Kalaliike Jussi Haanpää lopettaa toimintansa tämän kuun lopulla. Haanpään mukaan syynä on väistötilojen puuttuminen tulevan remontin ajaksi.

Haanpää ihmettelee, miten esimerkiksi Helsingissä onnistuttiin järjestämään väistötilat Hakaniemen kauppahallille remontin ajaksi, mutta Oulussa samaan ei pystytä.

Haanpään mukaan yritystoiminnan keskeyttäminen noin vuoden kestävän remontin ajaksi ei olisi ollut taloudellisesti mahdollista. Haanpään kalaliike on toiminut Oulun kauppahallissa 11 vuotta.

Kauppahallin remontin alku on myös viivästynyt kuukausilla. Alun perin remontin piti alkaa lokakuussa, mutta nyt töiden odotetaan alkavan vuoden alussa.

Lisäksi yrittäjillä ei ole varmuutta kauppapaikan säilymisestä, sillä kaupunki on päättänyt kilpailuttaa kauppapaikat remontin jälkeen. Myöskään tulevasta vuokratasosta ei ole vielä tietoa.

Haanpään mukaan Oulun kauppahallin vuokrat ovat jo nyt samaa tasoa Helsingin kanssa.

Onhan sinulla jo puhelimessasi Ylen Uutisvahti? Lataa se tästä! (siirryt toiseen palveluun)