Oscarit uudistuvat: Nyt palkitaan myös suosituin elokuva

Variety-lehden mukaan muutoksen tarkoituksena on palkita paljon katsojia saavia blockbuster-elokuvia.

Oscar-palkinto
Oscar-gaala 2017 palkintopatsaita.
Mike Nelson / EPA

Elokuvapalkinto Oscareita jakava Academy of Motion Picture Arts & Sciences on kertonut uudistuksista, joiden tarkoituksena on pitää yllä yleisön mielenkiinto Oscareita kohtaan.

Yksi uudistuksista on ensimmäistä kertaa jaettava suosituimman elokuvan Oscar-palkinto. Academy of Motion Picture Arts & Sciences ei kertonut, millä perusteella suosituin elokuva valitaan.

Amerikkalainen viihdelehti Variety arvioi (siirryt toiseen palveluun), että palkinto jaetaan paljon katsojia kerääville niin sanotuille blockbuster-elokuville.

Varietyn mukaan taide-elokuvat ovat viime vuosina kahmineet palkintoja Oscareissa, kun aiemmin palkinnot menivät paljon katsojia saaneille elokuville kuten Gladiator tai Titanic.

Esimerkeiksi suuren suosion saaneista, mutta Oscareissa vähemmälle huomiolle jääneistä elokuvista lehti nostaa Guardians of the Galaxy ja Tähtien Sota -elokuvat.

Oscarien palkintojenjakotilaisuuden katsojaluvut ovat laskeneet viime vuosina. Lähetystä aiotaan lyhentää tunnilla ja osa palkinnoista jakaa mainoskatkojen aikana.